fb

Există o perioadă de timp necesară pentru a-ți reveni dintr-o despărțire?

Există o perioadă de timp necesară pentru a-ți reveni dintr-o despărțire? Dacă există, atunci cât de curând este prea devreme pentru a te îndrăgosti din nou?

Când vine vorba despre depășirea unei despărțiri există păreri împărțite. Unii spun că trebuie să îți oferi timp pentru a vindeca acea pierdere din trecut, înainte de a crea o nouă legătură cu cineva. Alții spun că depășirea prea rapidă a situației este o modalitate de a ignora durerea. Adevărul este că fiecare înfruntă durerea într-un mod diferit. Este călătoria personală a fiecăruia și fiecare alege modul prin care își gestionează tristețea pe care o simte în urma despărțirii de acea persoană pe care au iubit-o sau pe care uneori încă o mai iubesc.

Unii oameni se retrag într-o hibernare emoțională, evitând să iasă din ea o perioadă bună de timp pentru a nu fi iar răniți. Acești oameni nu au nici o dorință de a întâlni pe cineva nou și nici chiar de a-și planifica următoarea întâlnire sau relație. Alții se implică imediat în noi povești de dragoste, pentru că au nevoie de ea pentru a trece peste doliul relației anterioare.

Trebuie să analizezi ce funcționează cel mai bine pentru tine. Alege singur dacă vrei să te miști rapid sau încet.

Dacă alegi să te vindeci rapid, ar fi necesar să îți folosești relația anterioară ca un punct de referință pentru ceea ce funcționează sau nu, în așa mod încât să fii conștient de la începutul noii tale etape romantice. Oferă-ți un timp pentru a înțelege de ce s-a încheiat și lucrează pentru a evita aceste lucruri în noua ta relație.

Uneori este nevoie de curaj pentru începe imediat altceva, fără a-i da voie inimii tale să devină mai puternică. Este nevoie de curaj pentru a profita de această șansă și de a te deschide unei noi persoane pe care abia începi să o cunoști. De-asemenea, este nevoie de curaj și pentru a începe să ai din nou încredere. Dacă dorința ta e să înlocuiești imediat ceea ce ai pierdut, atunci urmează-ți inima.

via