Există două trăsături ale bărbaților, care resping pentru totdeauna o femeie!

Înainte priveam cu admirație la unii bărbați din categoria 40+ și nu înțeleageam: ce nu este în regulă cu ei? Aveau și bani, și statut, și un aspect exterior drăguț, și ca personalitate erau în regulă. Pentru o femeie erau candidatul ideal. Totuși, erau în continuare singuri. Acum am înțeles motivele. Cel puțin am desconspirat un asemenea burlac.

Într-una din zile m-am întâlnit cu un cunoscut din această categorie. Din prima s-a lăudat că este în căutarea unei femei care să-i fie soție. Cică a venit deja timpul, cică e singur, cică s-a plictisit de flirt și cuvinte siropoase.

„Perfect”, m-am gândit eu, ascultându-l cum îmi tot explică principiile lui de viață. Până la urmă, nu conta că era trecut de prima tinerețe, poate că e un om bun și are intenții bune. M-am gândit să-i ofer o șansă, din moment ce mi s-a confesat că are o pasiune mai veche pentru mine.

Treaba e că imediat după asta a început să se plângă pe fosta care, după spusele lui, era un partener îngrozitor. Cică a fost cu el numai pentru bani. Iar el nu iubește asemenea femei, doar cu pretenții fincanciare.

Povestea suna astfel: el o chemase într-o călătorie. I-a cumpărat biletul și i-a achitat cheltuielile, fără să-i spună nimic despre subiectul bani. Abia la sfârșit a avut tupeul să împartă întreagă sumă la doi, cerându-i bani. Femeia, firește, a rămas uimită.

El e același bărbat care nu a vrut să-i ia o înghețată, dându-i de înțeles că, dacă vrea, să-și cumpere singură. Deci nu era vorba de o primă întâlnire sau de una oficială. Erau un cuplu.

Dar asta nu este totul. Zgârcenia nu a fost singura catastrofă. Ieșisem să cinăm, fiind gata după discursul lui să plătesc pentru mine. A fost o seară de coșmar. Aproape tot timpul a dat dovadă de o ipocrizie fără margini, de un pedantism curat. La fiecare înghițitură de vin mă tot întreba: „Oare nu bei prea mult?”, sfredelindu-mă cu privirea.

El singur bea relaxat al patrulea pahar cu wiskey. Apoi, am început să vorbim pe diverse subiecte. S-a revoltat față de toate afirmațiile mele, față de tot ceea ce-i spun. Era împotriva la tot ce fac în viața de zi cu zi. La ce bun să practic înotul? Pentru ce mie lecții de spaniolă?

Dacă la începutul serii mi se păruse înteresant și chiar simpatic, spre sfârșit doream să fug cât mai repede de lângă el. Ceea ce am și făcut.

Cred că asemenea oameni trebuie înterziși să se întâlnească cu cineva. Nu e cazul să piardă timpul, ambii.

Există două trăsături respingătoare la bărbați: zgârcenia și pedantismul. Sigur, nu se referă la toți bărbații, pe departe. Există o vorbă: dacă o femeie nu se căsătorește până la 30 de ani, ceva nu e în regulă cu ea. Cică asta nu se referă și la bărbați. Vă zic ceva: încă cum se referă. De aia aveți grijă cine este în fața voastră, studiați bine acel om cu care intenționață să trăiți. Până la urmă, e vorba de fericirea proprie și de timpul pe care nu-l mai întorci.

Sursa :