fb

Trei reguli de aur care te vor ajuta ca relația din prezent să fie ultima și cea mai frumoasă

„De ce vrei să te căsătorești?”

Mă așteptam la această întrebare și m-am gândit deja la un răspuns potrivit. Dar, toate acele ore în care m-am pregătit pentru a da un răspuns perfect s-au dus de risipă. Am fost nevoită să improvizez. Și am oferit un răspuns sincer, din inimă…

„Vreau să am ceva asemănător cu ceea ce au părinții mei. I-am văzut trecând prin mai multe greutăți și nu s-au oprit niciodată să se iubească unul pe celălalt. Mi-au arătat ce înseamnă să fii iubitor, bun, altruist, recunoscător și răbdător într-o relație. Și vreau la fel.

Am 27 de ani și asta m-a învățat căsătoria de 28 de ani a părinților mei.

Nu vei fi de acord cu totul și e în regulă.

Mi-am văzut părinții luptând și am aflat că acesta este un semn al pasiunii. Nu spun că este cazul pentru fiecare cuplu – câteodată trebuie să te oprești. Am învățat că, dacă vă pasă atât de mult de o altă persoană, veți depăși situații pe care nu le veți dori. Dacă nu-ți pasă, n-ai vrea să împarți respirația cu cineva. În ciuda argumentelor și luptelor, în cele din urmă, dragostea adevărată rămâne. Am învățat să accept și să îmbrățișez diferențele, să fiu răbdătoare, să fiu înceată în furie și atunci când sunt gata – să las, să iert și să uit.

Nu este vorba despre ceea ce aveți, ci despre ceea ce puteți da.

Părinții mei nu sunt cei mai bogați oameni, dar sunt bogați în amuzament, în familie și în dragoste. Ne-am pierdut toate bunurile când ne-am decis să părăsim țara noastră și să căutăm o siguranță într-o țară străină. Totuși, nu mi-am văzut niciodată părinții că se plâng de ceva. Nu a fost niciodată vorba despre lucruri costisitoare și călătorii; A fost vorba despre timpul petrecut împreună. Ei sunt întotdeauna recunoscători pentru lucrurile pe care le au cu un zâmbet pe față, ceea ce te face să simți bucuria pe care o exprimă prin cuvinte și acțiuni. Am învățat să nu caut bani, ci să caut o persoană cu adevărat bună,care știe să râdă și să iubească cu adevărat. 

Implicați-vă reciproc în tot ceea ce faceți.

În ciuda opiniei populare potrivit căreia dependența într-o relație este un lucru rău, există studii care au arătat contrariul. Decizia părinților mei de a se implica reciproc în toate confirmă acest lucru pentru mine. Nu este vorba de a face totul împreună, ci de implicarea totală în ceea ce vă place să faceți. Puteți să aveți propria libertate și în același timp să vă bucurați de compania celuilalt. Am văzut cum părinții mei stau adesea în camera de zi sau merg la o plimbare împreunaă și acest timp îl petrec in tacere. Am învățat că poți să îl faci pe celălalt să se simtă dorit dacă cel puțin îi rogi să se alăture activităților tale, dacă îi implici în tot ceea ce faci. Părinții mei au intotdeauna optiunea de a spune nu, însă ei au decis să împartă viața la doi. Și acesta este cel mai frumos lucru.”