fb

Există 5 etape ale iubirii, dar majoritatea cedează deja la a treia!

O relație este compusă dintr-o mulțime de lucruri neprevăzute. Aceste lucruri se deosebesc unele de altele. Dar cu toate acestea, după mai multe relații, vei putea observa similitudini. Orice relație are 5 etape, deși nu toate cuplurile trec prin ele.

Prima etapă: Îndrăgostirea

În această etapă te simți animat de pasiune și dispoziția îți este influențată de hormoni ca: dopamina, serotonina și oxitocina. Nu vă cunoașteți încă îndeajuns ca să vă observați defectele, dar sunteți suficient de îndrăgostiți unul de altul ca să vă considerați reciproc perfecți. La această etapă îți este imposibil să crezi că ai putea cândva să nu îți iubești partenerul.

A doua etapă: Începutul unei relații serioase

Deveniți un cuplu. Euforia încă mai persistă, dar sunteți mai liniștiți. Dacă prima etapă este – Romeo și Julieta, a doua este una matură. Anume acum multe cupluri decid să se mute împreună și să creeze o familie.

Acum te simți confortabil în relație și crezi că această stare o să persiste pentru totdeauna.

A treia etapă: Depășirea iluziilor

La această etapă relația poate începe să pară dificilă. Pentru multe cupluri această etapă devine definitivă. Acum partenerii încep să se irite unul pe altul, iar defectele încep să pară prevalente. Nu mai există sentimentul de îndrăgostire și începe să îți fie dor de perioadele când simțeai euforie și confort.

Îți pare că iubirea a dispărut pentru totdeauna și îți este tot mai dificil să salvezi relația.

A patra etapă: Formarea unui sentiment sincer și puternic de iubire

Dacă ați depășit perioada anterioară, se poate iniția un proces de tratare. Fiecare din parteneri se implică într-un proces de autocunoaștere. Ambii încep să analizeze toate situațiile care i-au adus până în această etapă. Certurile devin productive. Încerci să înțelegi perspectiva partenerului și să soluționați împreună problema.

În această etapă deveniți mai apropiați ca niciodată.

Advertisement

A cincea etapă: Cooperarea pentru a schimba lumea

A patra etapă v-a consolidat relația. Acum sunteți pregătiți să vă îndepliniți visurile.