„Eu nu voi muri fără tine!” Adevăratul motiv pentru care atât de multe relații eșuează

În tinerețe, majoritatea fetelor cred că iubirea este un lucru extrem de firesc, care se întâmplă cu fiecare. Iar dacă nu se ți s-a întâmplat până acum, atunci înseamnă că cu siguranță ți se va întâmpla.

Este nevoie doar să întâlnești persoana potrivită, iar asta va însemna adevărata iubire.

După mai mulți ani de observații, analiza propriei experiențe și a vieții altor persoane, mi-am dat seama că iubirea este un fenomen extrem de rar, de care nu are parte fiecare. În acel sens în care acest sentiment este însoțit de respect reciproc, aprecierea valorilor unui altuia, dezvoltare concomitentă și loialitatea necondiționată.

Ceea ce majoritatea numesc iubire în realitate este doar o dependență emoțională.

Ea începe cu un sentiment de exaltare, romantism, pasiune și euforie. Înainte chiar de a se cunoaște îndeajuns, partenerii se dedau unei stări de obsesie emoțională și sexuală, crezând că asta este adevărata iubire.

Dragostea se bazează pe unele procese chimice, pe când iubirea este fundamentată pe acceptarea și aprecierea persoanei de alături.

În etapa îndrăgostirii încetezi să mai trăiești cu propria viață, o identifici ca fiind comună cu a partenerului. Uiți de lucrurile care înainte te pasionau, uiți de familie și îți neglijezi munca.

Alături de partener te simți bine, fără partener te simți extrem de rău. Dacă în această perioadă îndrăgostiții nu se preocupă de propria viață, ci se mulțumesc doar cu prezența unui altuia, atunci ei devin dependenți unul de altul într-un mod periculos.

În acest context, perioadele când o să vă simțiți bine împreună o să devină tot mai rare. O să ajungeți în acea etapă când o să vă simțiți rău, fie separat sau împreună.

Lumina, bucuria și ușurința pentru întotdeauna o să dispară din această relație.

O să devină banale situațiile când o să vă umiliți și ofensați unul pe altul. O să continuați însă să fiți împreună mințindu-vă că încă vă iubiți.

O să faci multe sacrificii, trăind în iluzia că interesele relației sunt mai importante.

În această relație o să vă torturați cu tăcerea sau cu reproșuri multiple, de genul: ”Trebuie să mă faci fericită/fericit, dar nu îți pasă”, ”Să nu mă părăsești niciodată”, ”Cum vei putea trăi fără mine?”.

Acest lucru nu se întâmplă pentru că unul dintre parteneri are probleme psihologice. Într-o relație de dependență emoțională, ambii parteneri au anumite traume. De exemplu, unuia îi este frică de apropiere emoțională, altul simte lipsa de afecțiune.

În realitate iubirea nu depinde de persoana față de care o nutrești, ci de tine. Iubirea adevărată începe din iubirea și acceptarea de sine.