Eu eram într-o relație cu tine, tu erai într-o relație cu orgoliul

M-ai cucerit cu aerul tău de bărbat puternic. M-ai sedus cu vorbele tale sincere. Mi-ai promis că mă vei păstra pentru toată viața și că împreună vom construi viitorul nostru. După nu s-a întâmplat decât contrariul. M-ai dezamăgit cu fiecare răspuns de-al tău care se limita doar la un „ce vrei să fac?” sec. M-ai făcut să mă simt singură atunci când aveam nevoie de susținerea ta. Mi-ai reproșat că nu sunt alături, pe când tu nici nu-ți păsa de relația noastră. Ai vrut să construim ceva și nu ai contribuit cu nimic.

Așa e în multe relații. Unul luptă pentru o dragoste comuna și celălalt e rece și indiferent. Unul se implică și celălalt pune în prim plan propriile interese și gusturi. Unul înțelege și cedează, celălalt se încăpățânează și o ține morțiș pe-a lui. Și nimic nu iese bun din asta. Femeie sau bărbat, te simți aiurea când te implici și nu vezi reciprocitate din partea omului tău. Apoi întrebi de ce și de cele mai multe primești drept răspuns reproșuri . Atunci te închizi în tine. Nu mai vrei nimic altceva decât înțelegere și nu o ai.

Fericirea trebuie să fie reciprocă. Dragostea trebuie să fie reciprocă. Implicarea trebuie să fie reciprocă. Altfel nu merge. Dacă ești un nesuferit sau o încăpățânată, nu veni în relație. Caută liniștea interioară, caută răspunsuri la propriile întrebări, înțelege că mai trebuie să și lupți și apoi fii acolo, prezent în acea relație. Lasă deoparte orgoliul. Lasă interesele proprii și gândește-te la interesele comune. Fii implicat, fii iubitor, fii om de încredere. E posibil că doar așa să găsești dragostea vieții tale.

Eu eram într-o relație cu tine, tu erai într-o relație cu orgoliul!