– Ești singură sau ai pe cineva? – Am pe cineva, dar sunt singură

Cel mai trist în dragoste nu e când nu ai pe nimeni, dar când ai pe cineva alături și totuși ești singură. Când ai vrea să te destăinui dar ți-e teamă să fii înțeleasă greșit. Când ai vrea să te cuprindă dar ți-e grijă să nu te sufoce cu zâmbetul. Când știi că nu ești de aici, că locul tău e în altă parte și lângă altcineva.

Atunci cauți liniște și refugiu. Omul de alături nu te înțelege, te cerți, găsești reproșuri în fiecare gest, plângi. Nu pleci, pentru că încă mai crezi, pentru că încă te mai iubește, pentru că încă îl mai iubești. Încerci să construiești pe loc gol în fiecare zi. Încerci să te faci auzită prin tăcere, prin cuvinte, prin lacrimi. Te trezești dimineața cu mâna lui ce te cuprinde.

Mănânci împreună cu el. Îți vezi de lume și de viață împreună. Te culci cu el în același pat, împarți același așternut și ți-e bine să trăiești toate momentele. Și totuși, de fiecare dată când îl vezi, simți o stare de singurătate. Nici cald, nici rece. Singurătate.

Sunt femei care vor trăi o viață cu cineva și totuși vor fi singure. Sunt bărbați care de fiecare dată când își vor îmbrățișa femeia nu se vor ști împliniți. Sunt femei și bărbați ce invers, se știu iubiți dar nu oferă la fel. Nu ascultă. Și când te gândești că câteva vorbe bune, fapte sincere și momente de apropiere ar salva mii de relații. Femeile fug pentru că se tem de dragoste.

Bărbații fug pentru că se tem de responsabilități. Sau rămân, dar nu se implică. Sau se implică, dar se simt singuri în creația lor. De cele mai multe ori cei care iubesc cred că nu sunt iubiți cu aceeași intensitate. Atunci ei se retrag în lumea lor. Sau sunt mai departe alături, dar nefericiți. Unii oameni nu susțin o dragoste oferită necondiționat. Unii nu oferă. Unii nu înțeleg.

De aici apar neînțelegerile, tristețea în ochi și plânsul în pernă. Atunci cineva nu pricepe de ce, iar altcineva nu știe cum. Însă dacă ar fi mai multă comunicare, ascultare reciprocă, susținere și cunoaștere a omului de lângă, lucrurile ar sta altfel. Atunci unul nu va fi diferit de altul în felul de a vedea o relație. Atunci se vor iubi mai mult decât superficial. Atunci vor trăi dragostea.

– Ești singură sau ai pe cineva? – Am pe cineva, dar sunt singură. – autor anonim