Ești mai deștept decât crezi, dacă uneori preferi să petreci timpul în singurătate

Dorința de a fi singur nu este întotdeauna un semn că ești un ciudat. Există dovezi că oamenii care se bazează pe cei din jur pentru a fi fericiți nu sunt la fel de deștepți ca cei care aleg să își atingă singuri obiectivele.

Unele studii au arătat că persoanele care aleg să fie singure sunt mult mai inteligente decât majoritatea. Prin urmare, dacă îți dorești să petreci mai mult timp singur, probabil ești mult mai inteligent decât crezi.

Un studiu a arătat că acele persoane care se considerau foarte inteligente, erau mai puțin fericite, mai anxioase și mai puțin productive decât alții. Socializarea pentru ei nu a fost o sursă de fericire. Sunt câteva motive pentru aceasta:

– cu cât ești mai deștept, cu atât vrei să te concentrezi asupra obiectivelor personale;

– oamenii deștepți nu au nevoie de aprobare, ei deja sunt fericiți;

– oamenilor deștepți nu le pasă ce crede societatea despre ei;

– nivelul mai mare de inteligență permite oamenilor să se adapteze mai rapid la mediul lor și se pot distra cu ușurință fără să se plictisească;

– oamenii deștepți nu iubesc când sunt distrași prin lucruri fără sens de la ceea ce le place să facă cu adevărat.

Persoanelor deștepte nu le place să stea și să facă planuri cu foaia și pixul în mână. Pentru a dezvolta gânduri, idei, planuri, ei nu au nevoie de ajutor și sfaturi.

Ei, de obicei, sunt mai calmi, mai retrași decât o persoană obișnuită. Își acceptă mediul și prelucrează informațiile într-un mod total diferit de cum o fac alții.

Dacă preferi singurătatea în detrimentul unei companii zgomotoase undeva într-un bar, probabil ești mult mai inteligent decât crezi.

Sursa :