Ești într-o situaţie complicată a vieţii? Aminteşte-ţi de aceste 8 sfaturi!

Sunt lucruri pe care nu le poți controla în viață. Se întâmplă să treci prin anumite situații dificile, incomode și dureroase chiar. Atunci este momentul să-ți aduci aminte de aceste opt sfaturi utile:

1. Durerea este o componentă necesară a progresului

Adesea, viaţa ne închide unele uşi pentru că e timpul să ne mişcăm înainte. Şi asta e minunat, întrucât în majoritatea cazurilor noi stăm pe loc, dacă nu ne forţează circumstanţele. Dar, e important să ţinem minte că durerea sub nici un fel de aspect nu ne poate doborî scopurile.

Deci, trebuie să îţi depăşeşti sursa de durere, dar niciodat, să nu uiţi lecţia pe care ai învăţat-o.

2. Totul este efemer

După fiecare ploaie apare soarele şi după fiecare perioadă plină de suferinţă, apare o altă perioadă, în care eşti extrem de fericit. Aşa că nu uita: totul este trecător. Dacă totul e frumos acum, savurează la maxim acest moment. Dacă totul e trist, nu-ţi face griji: se va regula.

3. Grijile nu vor schimba nimic

Cei care se plâng cel mai puţin au cel mai mare succes. Întotdeauna este mai bine să trăieşti un eşec, decât să suferi pasiv toată viaţa, blamându-te că nu ai încercat.

4. Rănile tale sunt simbolul puterii pe care o ai

Să nu-ţi fie ruşine niciodată de rănile pe care ţi le-a lăsat viaţa. Ele arată că durerea a trecut, iar tu ai devenit mai puternic. Fii mândru că le ai.

5. Fiecare luptă mică este un pas înainte

Doar printr-o luptă spirituală ne putem cuceri visele. Asta înseamnă că va trebui să ieşi din zona ta de confort sau să-ţi sacrifici dragostea în numele a ceva, sau chiar să ajungi singur. Dar numai în acest fel vei putea să-ţi atingi scopul. Doar în acest fel vei putea fi, până la urmă, fericit.

6. Reacţia negativă a altor oameni nu este problema ta

Când oamenii te vor vorbi de rău, păstrează-ţi calmul şi rămâi tu însuţi. Niciodată nu te schimba pentru a satisface aşteptările altor oameni. Schimbă-te doar dacă nu eşti satisfăcut de tine însuţi. În rest, reacţionează rece, inteligent şi amabil la orice critică, lipsită de obiectivitate.

7. Ceea ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla

La un moment dat trebuie să laşi viaţa să meargă comform cursului ei natural. Ai încredere în forţa universului şi atunci vei trăi în armonie cu el.

8. Nu te lăsa bătut

Nu-ţi fie frică să te înnervezi sau să te îndrăgosteşti din nou. Nu permite rănilor din inima ta să te doboare. Înţelege că curajul e o trăsătură atât de puternică şi atât de frumoasă. Nu te lăsa bătut, pînă nu găseşti în sufletul tău ceea ce te face fericit.

Sursa :