„Este dureros atunci când omul împreună cu care îţi făceai cele mai frumoase amintiri devine o amintire”

Iubim, visăm, credem, iertăm, ne despărțim. Viața e iubirea. Cât nu ai fugi de ea oricum într-o zi se va găsi omul care îți va da lumea peste cap. Îți va arăta arta iubirii. Chiar dacă uneori dorim să vorbim mai puțin despre dragoste, e imposibil.

Pentru că totul se rotește în jurul ei. Cei care sunt iubiți radiază de fericire, cei care iubesc sunt buimăciți și plutesc printre nori. Dragostea descoperă cele mai profunde trăiri.

Ne face să trecem peste propriile limite. Chiar și cei mai pesimiști oameni, cei care nu sunt romantici la un moment dat se îndrăgostesc și totul se schimbă. Devin alți oameni.

Dar așa cum cineva îți aduce la picioare fericirea, la fel ți-o poate lua. Poate dispărea pur și simplu, fără prea multe scuze sau explicații. Uneori viața e prea dură și iubirea la fel. Își joacă rolul apoi pleacă, își ia zborul. Iar tu rămâi cu amintiri, cu dorințe, cu speranțe.

Spre marea ta nefericire înțelegi că nu toate iubirile pot dura până la nesfârșit și totuși te bagi în acest joc. Îți asumi riscul că într-o zi ai putea pierde totul.

Este dureros atunci când omul împreună cu care îţi făceai cele mai frumoase amintiri devine o amintire. Iar aici nu este vorba doar de divorțuri, de adulter, de minciuni și trădări. În iubire lucrurile nu se rezumă doar la asta.

Omul care ți-a dăruit cele mai frumoase momente din viața ta poate pleca de bună voie, iar alteori poate fi mai dur, pleacă fără să știe că te va lăsa singur. Pur și simplu devine o stea. Se înalță acolo în ceruri și speri că va fi îngerul tău. Te doare.

Tot ce ai mai scump și de preț e amintirea lui. E privirea, mângâierile, săruturile pe care le mai simți pe buzele tale spălate de lacrimi. Omul care l-ai iubit a rămas doar o amintire care te ajută să mai crezi în minuni. Suferi, nimeni nu-ți poate înțelege suferința și totuși încă mai ai dorința să trăiești.

Pentru simplul gând că el a rămas amintirea ta.

Mary

Este dureros atunci când omul împreună cu care îţi făceai cele mai frumoase amintiri devine o amintire – citat cu autor anonim