Esența fericirii mele e concentrată într-un borcan mic. Asta mă ajută să iubesc viața mai mult decât am făcut-o vreodată!

Am un borcan plin de fericire. Iată-l! E în mâinile mele. În fiecare zi, mai exact spre sfârșitul zilei, îmi iau o hârtie și scriu pe ea cel puțin un moment de fericire pe care l-am trăit astăzi. După care arunc hârtia în borcan.

Și gata.

Îmi ia doar 30 de secunde.

E atât de simplu.

Întotdeauna există ceva ce și-ar merita locul în acest borcan. Chiar și în zilele pline de disperare, ură și tristețe există măcar o clipă de bucurie (sau, cel puțin, o clipă care a fost mai deplorabilă decât toate celelalte pe parcursul zilei.)

Știu că o să vă vină greu să mă credeți, dar am umplut acest borcan în momentele cele mai dezastruoase ale vieții mele.

Le scriam după ce mă întorceam acasă. Le scriam când eram la spital. Le scriam, simțind o durere fizică și spirituală profundă.

Întotdeauna am izbutit să găsesc frumosul în haosul existențial în care mă aflam. 

Și știți ce anume scriam pe aceste foițe? Scriam despre zâmbetul unui necunoscut, despre cafeaua pe care mi-o aducea prietena mea ca să mă încălzesc.

Scriam despre momentul în care, în sfârșit, îmi puteam scoate pantofii după o zi în care eram atât de ocupată la serviciu, încât trebuia să alerg fără oprire, fără să-mi pese de starea mea psihologică.

Fiți atenți la micile clipe de plăcere în care universul încearcă să vă lumineze existența printr-un gest frumos. Fiți atenți la toate lucrurile minunate care vă înconjoară și permiteți-le să vă pătrundă în inimă. Păstrați-le în borcan.

Păstrați-le acolo pentru totdeauna…

Sursa :