fb

Eșecurile din viața acestor 15 oameni celebri te vor inspira cu siguranță

„Dacă mergi prin infern, continuă să mergi.” (Winston Churchill)

Drumul spre succes este greu și, destul de des, duce spre eșecuri care devin cele mai dificile momente din viața noastră. Este nevoie de multă muncă, răbdare și curaj pentru a face față provocărilor. Eșecul înainte de succes este o regulă, dar este doar un simplu pas spre succes.

Multe personalități celebre au trebuit să depășească numeroase obstacole în călătoria lor până au ajuns oameni de succes. Eșecurile i-au adus la cel mai jos nivel al existenței (ajungând acolo, mulți ar hotărî să renunțe sau să se retragă). Cu toate acestea, munca le-a dat rezultatul pentru care au luptat și determinarea lor este acum o sursă de inspirație pentru mulți oameni.

Dacă ai fost vreodată deprimat din cauza eșecurilor din viața ta și ai nevoie de puțină inspirație pentru a scăpa de acest sentiment, mai jos sunt câteva istorii inspirate din viața oamenilor care au mers mai departe, au atins succesul și au devenit celebri.

 1. Walt Disney

1

A avut și el parte de eșecuri. A fost concediat de la locul de muncă atunci când lucra pentru ziarul „Kansas City Star”, deoarece „îi lipsea imaginația și nu avea idei bune”; desenele animate cu Mickey Mouse au fost respinse pentru că erau „prea înfricoșătoare pentru femei”; „Cei trei purceluși” a fost, de-asemenea, respins pentru că avea doar patru personaje. Prima sa afacere, studioul de animație Laugh-O-Gram, a dat faliment.

Trecând prin eșecuri, a construit Walt Disney Company, care acum valorează miliarde. Se zice că a eșuat de 302 ori înainte de a ajunge să înființeze, în cele din urmă, Walt Disney Company.

 1. Harrison Ford

2

Înainte ca Harrison Ford să fie Han Solo și Indiana Jones, era un tâmplar de aproape 30 de ani care se lupta să aibă grijă de familia lui. A avut roluri mici în show-rile TV, dar abia de își putea întreține familia. În consecință, s-a făcut tâmplar.

Confecționa dulapuri în casa lui George Lucas, care i-a oferit un rol secundar în „American Graffiti”, la vârsta de 29 de ani. Dar lovitura cea mare a dat-o șase ani mai târziu, jucându-l pe Han Solo în „Star Wars”, creat la fel de George Lucas.

 1. Sylvester Stallone

3

A trecut printr-o perioadă destul de dură înainte de a ajunge o stea la Hollywood. La ai săi 20 de ani, era  ajutor de bucătar  și era atât de ruinat încât a fost nevoit să vândă bijuteriile soției sale. La un moment dat era atât de disperat, încât și-a vândut câinele într-un magazin de băuturi alcoolice pentru 25$.

Spune că aceasta a fost cea mai dură perioadă din viața lui. Apoi a jucat „Rocky”, iar restul poveștii se știe. Ghici ce a făcut cu primul său salariu? Și-a cumpărat câinele înapoi, pentru 15 000$.

 1. J. K. Rowling

4

Acum este una dintre cele mai bogate femei din lume, dar pe vremuri, J K Rowling, era fără bani, divorțată și își creștea singură copilul, trecând printr-o serie de depresii.

Era atât de ruinată, încât nu avea bani nici pentru a imprima manuscrisul „Harry Potter”, pe care, mai apoi, l-a tipărit la un aparat vechi ca să îl prezinte editorului.

 1. Arianna Huffington

5

Președintele și redactorul-șef al publicației „Huffington Post” este o figură proeminentă în politica SUA, dar a gustat din amărăciunea eșecurilor când s-a plasat pe locul cinci, în 2003, cu doar 0,55 la sută din voturi în cursa pentru funcția de guvernator al Californiei.

În ciuda faptului că prima carte s-a vândut cu succes, a douai- a fost respinsă de 36 de ori. A publicat până acum 13 cărți și succesul publicației „The Huffington Post” este incredibil, ceea ce sugerează că a învățat foarte multe din eșecurile ei.

 1. Donald Trump

6

Datora un miliard de dolari la începutul anilor 90, iar ziarele anunțau că este terminat. Într-o zi i-a spus fiicei sale, arătând spre un om fără adăpost: „Vezi acest vagabond? Are cu un miliard mai mult decât mine”. A fost momentul cel mai greu din viața lui.

Apoi a produs cea mai mare redresare financiară din istorie, pentru care a fost inclus în Cartea Recordurilor. Acum valoarea netă a afacerilor lui este de 4,5 miliarde de dolari.

 1. Michel Jordan

7

Michael Jordan este, indiscutabil, cel mai cunoscut jucător de basketball din lume. Fiind copil, știa că iubește acest sport și voia să își facă o carieră în acest domeniu, dar niciun antrenor nu îl accepta, pentru că era mic de statură.

Viitoarea legendă a basketball-ului a fost respins din echipa liceului. Jordan a trecut peste toate eșecurile, care, până la urmă, i-au definit succesul.

 1. Albert Einstein

8

Nu a putut vorbi până la vârsta de patru ani și nu a citit până la șapte ani. Părinții și profesorii credeau că este retardat, handicapat mintal și antisocial. A fost exmatriculat din școală și i-a fost refuzată admiterea la școala Politehnică din Zurich.

Acum, Einestein este un nume de uz casnic, sinonim pentru „geniu” – titlu câștigat pentru că a schimbat lumea cu descoperirile sale.

 1. Abraham Lincoln

9

Tânărul Abraham Lincoln a fost promovat cândva la rangul de căpitan, dar s-a întors acasă cu un rang mai mic. Apoi a încercat mai multe afaceri, dar nu toate s-au soldat cu succes.

Venind dintr-o familie foarte săracă, a ajuns cu dificultate un avocat de succes. A pierdut multe curse pentru funcțiile publice, dar nimic nu l-a descurajat să încerce în continuare. Și a devenit președintele SUA.

 1. Jim Carrey

10

Acest comediant de succes, la un moment dat, locuia într-un autobuz VW, împreună cu familia sa, călătorind prin toată Canada. Familia lui era atât de săracă, încât a trebuit să renunțe la liceu pentru a-și găsi un loc de muncă.

A început să lucreze ca portar pentru a-și întreține familia. Carrey spune că și-a dezvoltat simțul umorului în acele vremuri dificile.

 1. Stephen King

11

Cel mai bine vândut roman al său, „Carrie”, a fost respins de 30 de ori înainte de a fi publicat. De fapt, din disperare, și-a aruncat manuscrisul la gunoi.

Venea dintr-o familie săracă și lucra ca profesor de limba engleză, vindea povestiri scurte revistelor pentru a câștiga ceva bănuți în plus. Astăzi are publicate peste 50 de romane și peste 350 de milioane de exemplare vândute.

 1. Thomas Edison

12

Profesorii lui Edison spuneau că era „prea prost ca să învețe ceva”, așa că mama sa l-a scos din școală și l-a învățat ea singură. De asemenea, a fost concediat de la primele două locuri de muncă pentru că nu era „suficient de productiv”.

Ironia sorții, acum este considerat unul dintre cei mai mari inovatori din toate timpurile. Succesul său, înregistrat după 10 000 de încercări eșuate de a inventa un bec, demonstrează ce este adevărata perseverență.

 1. Steven Spielberg

13

Este considerat unul dintre cei mai mari producători de film ai timpurilor noastre. A creat filme ca „Jaws”, „Jurassic Park”, „Saving Private Ryan” și altele. Pare incredibil, dar a fost respins de la Școala de arte din California de Sud, nu o dată, ci de două ori.

Nu s-a lăsat dezamăgit și nu a renunțat la visul său de a crea filme. În prezent, are un succes suficient de mare pentru a dona bani și clădiri școlii care l-a respins altădată.

 1. Henry Ford

14

A înființat una dintre cele mai de succes companii de automobile din toate timpurile, dar nu este străin eșecurilor. În 1899 a format Detroit Automobile company, care a dat faliment.

În 1901, a format Henry Ford Company.  Și aceasta a falimentat. A treia încercare, a fost Ford Motor Company, cea care l-a condus spre culmile succesului și a revoluționat industria automobilelor.

 1. Oprah Winfrey

15

Această vedetă TV are un trecut dramatic. Provine dintr-o familie săracă. A născut la vârsta de 14 ani și a pierdut copilul. Era mereu tachinată de verișorii ei, unchii și prietenii de familie. S-a ridicat însă din toate aceste greutăți pentru a lucra în televiziune.

Acum, este una dintre cele mai bogate femei ale lumii, cu o avere de 2,9 miliarde dolari.

Articol original pe: lifehack.org