fb

Elimină din viaţa ta oamenii care nu au timp pentru tine și vei simți o mare ușurare

Sunt puţini acei prieteni grijulii şi iubitori, care îţi sunt mereu alături, indiferent de orice. Prietenii adevăraţi urmează regula prieteniei şi întotdeauna au grijă să păstreze relaţiile de prietenie cât mai curate şi mai sincere. Căci, în caz contrar, relaţiile se vor răci şi se vor distruge în timp.

Pentru o relaţie frumoasă de prietenie este nevoie de a depune efort şi sentimente. Anume aşa vei putea păstra alături de tine oamenii calzi şi blânzi pe care îi iubeşti. 

Din nefericire, nu întotdeauna primeşti înapoi aceeaşi căldură şi aceleaşi emoţii pozitive pe care le oferi, din partea prietenilor şi a oamenilor dragi. Dar mereu, indiferent de orice, să oferi celor din jur ceea ce ai vrea să primeşti şi tu. Cei, cărora le este sortit să fie şi să rămână în viaţa ta, neapărat vor fi şi vor rămâne. Persoanele destoinice numaidecât vor fi la locul şi la timpul potrivit.

Dar dacă simţi că toate sentimentele şi tot efortul tău pentru prietenia cu cineva drag este în zadar, elimină aceste persoane din viaţa ta. Nu întotdeauna oamenii îţi răspund la fel după cum te porţi cu ei. Unii sunt alături de tine doar ca să se folosească de bunătatea ta. 

Încearcă să nu-ţi mai telefonezi prietenii. Încearcă să nu te mai duci la ei în ospeţie. Încearcă pentru o perioadă să fii absent din viaţa lor. Vei vedea care este adevărata lor față. Posibil te va durea ceea ce vei afla. Posibil să ai inima frântă. Trădarea doare întotdeauna, mai ales când vine din partea celor mai dragi fiinţe. 

Înarmează-te cu răbdare şi cuget curat şi elimină din viaţa ta acești oameni, cărora nu le pasă de tine şi sunt atât de indiferenţi, chiar dacă pe mulţi dintre ei îi credeai prietenii tăi adevăraţi. 

Prietenia este ca o stradă cu două intrări. Nu poţi primi nimic fără ca ceva să dai în schimb. Este legea vieţii. Atunci când ai un prieten şi el este foarte important pentru tine şi foarte nepreţuit, vei face orice, doar să fii lângă el. Te porţi frumos cu el şi îl ajuţi în toate pentru că aşa simte sufletul tău. Nu vrei să fii în altă parte decât lângă prietenul tău atunci când are nevoie. 

Încetează să îţi oferi sentimentele, inima şi eforturile tale celui care nu le acceptă sau nu le preţuieşte. Primeşte în viaţa ta doar acei oameni care au timp pentru tine, care te respectă şi îţi oferă şi ei, la rândul lor timp, afecţiune şi ajutor atunci când ai nevoie.

Meriţi să fii înconjurată de prieteni care te respectă şi te iubesc sincer. Nu lăsa oamenii să abuzeze de bunătatea ta. Nu mai salva relaţii care nu au nici o şansă. Nu îţi pierde timpul cu persoanele care te rănesc şi te neglijează în momentele dificile. 

Tinde să ai un singur prieten, dar bun şi fidel, decât o duzină de prieteni falşi şi indiferenţi.