El, soția lui pe care nu o iubește și eu, femeia de care e îndrăgostit. 9 mituri despre iubire și amante!

Vom vorbi despre asta, pentru că am ce spune. Iată 9 mituri despre iubire și amante, pe care fiecare femeie trebuie să le cunoască, înainte să-și complice viața:

Mitul numărul 1 – Sunt sentimentele mele şi îl iubesc, indiferent de orice

Iată şi mitul iubirii dezinteresate şi este greu să treci prin el. Subiectul este foarte alunecos, întrucât picioarele multor oameni s-au şters de dragoste. Să încercăm să înţelegem pe cine iubim: pe el sau imaginea pe care ţi-ai creat-o despre el? Bărbatul acesta real a fost făcut de altcineva şi şansele ca el să se potrivească cu imaginaţia ta sunt minime. Îl cunoşti oare cu adevărat? Cum nu vrea să se joace cu fiul său, cum susţine că cremele sunt scumpe atunci când soţia îl roagă să cumpere, cum se revoltă dacă este trimis după legume? Iubirea înseamnă viaţă trăită împreună zi de zi. Fii atentă şi nu încurca aceste două realităţi. 

Mitul numărul 2 – El nu o mai iubeşte

Stop! Anume ei, soţiei, el i-a făcut propunerea de căsătorie. Anume soţiei i-a ales inelul, şi-a ales cu grijă jurămintele şi i-a dat numele său. Ceea ce cu tine nu a făcut. El cu ea trăieşte zi de zi, se trezeşte şi adoarme alături de ea, împreună fac cumpărături, fac planuri de viaţă, merg în vacanţe. Soţia este ceea ce el a ales deja. 

Mitul numărul 3El se va maturiza şi mă va alege pe mine

Sunteţi amanţi deja de ceva timp, aţi trecut împreună prin multe. E ca o viaţă de oameni căsătoriţi, doar că nu a fost chiar aşa. El nu ştie ce vrea, el nu poate alege. Nu depune efort şi sentimente în relaţia pe care o are. Nu ştie să îşi asume răspunderea pentru alegerile pe care le face. Nu ştie să fie sincer şi să spună adevărul. Mereu are nevoie de o altă persoană, care să îl ajute să-și liniştească sufletul. Dragostea lui nu este în măsură să formeze scheletul moral al altcuiva. Aceasta este un lucru personal.

Mitul numărul 4Comunicarea cu un bărbat căsătorit este imorală, dar în unele cazuri este vorba despre dragoste

Nu! Oricum este imoral. La fel cum furtul rămâne furt, chiar dacă este făcut în numele cuiva. Nu te lăsa păcălită, căci procedezi amoral. Nici o iubire adevărată din lume nu justifică asta. 

Mitul numărul 5 – Nu sunt căsătoriţi oficial

Nu are importanţă! Oricum el nu este liber!  Fugi mai bine! Paradoxal, soţia lui este bună. Dacă v-aţi întâlni cumva întâmplător, aţi putea chiar să deveniţi prietene. Ia o decizie înţeleaptă şi nu-i fă rău. Nu proceda cu ea în acest mod josnic. Din principiu. Din solidaritate feminină.

Mitul numărul 6Dacă nu o vezi pe soţia lui, nu înseamnă că ea nu există

Ea există. În fiecare zi, dimineaţă şi seara. Ea este notată în telefonul lui şi îşi scriu mesaje. Ea îi cere dulciuri, el îi aduce cele mai bune ciocolate. Seara au propriile ritualuri, cu glume şi râsete. Au împreună o viaţă întreagă, în care tu nu ai existat şi nici acum nu ai loc. 

Mitul numărul 7Totul mă aranjează. Sunt o persoană cu viziuni moderne

Este vorba despre suflet. Despre relaţii. Despre sentimente. Ascultă-ţi inima. Chiar te simţi bine şi fără remuşcări intrând într-o familie străină? Fii sinceră. Anume inima îţi transmite cele mai sincere emoţii. Nu fi roata de rezervă a cuiva. Nu accepta asemenea relaţie, chiar dacă te consideri modernă.

Mitul numărul 8Ei oricum erau gata de divorţ

Ceea ce trebuie să se întâmple, se întâmplă oricum, fără implicarea ta. Iar dacă încă nu s-a întâmplat, înseamnă că încă e bine. Relaţia lor este străină pentru tine sau, cel puţin, aşa ar trebui să fie. 

Mitul numărul 9Mă iubeşte

Opreşte-te! Scoate-ţi tăiţeii de pe urechi! Urechile sunt pentru a asculta muzică bună, să auzi cum cântă păsările, dar nicidecum pentru minciunile lui. Iubirea lui pentru tine o poți vedea din fapte: ce a făcut el pentru tine în numele iubirii? Tu nu eşti soţia lui, el pe ea o minte cu tine. Atunci pleacă. Respectă-te. 

Toate acestea sunt nişte mituri, nişte poveşti inventate de el pentru tine. Fii sinceră cu tine. Fii reală. Nu proceda cu soţia lui, cum nu ai vrea ca altă femeie să procedeze la fel cu tine. Găseşte iubirea liberă, adevărată, fii fericită.

Sursa :