El nu te iubește deloc și doar se folosește de tine: cum să înțelegi asta

Vrei să crezi că are rost, vrei să lupți pentru această iubire, vrei să-ți demonstrezi că omul de lângă tine este asumat și iubitor. Dar comportamentul său rămâne indiferent și egoist: înțelegi că puțin îi pasă, doar vrea să profite de sinceritatea ta.

Contează să nu mai crezi în iluzii, să nu trăiești sperând că ceva se va schimba într-o zi. Contează să accepți realitatea fără a ierta din nou și din nou gesturi toxice, fără a ignora cuvinte care dor, fără a te gândi că umilința este o normalitate.

El a reușit să transforme apropierea emoțională în dependență bolnăvicioasă, a reușit să anuleze tot ce este mai frumos în sufletul tău. Știi că nu este deloc în regulă să îți fie frică, să sacrifici totul de dragul lui, să implori un gest, o reacție.

Nu te iubește, nici nu te-a iubit vreodată. Dimpotrivă, a ales să se joace cu sentimentele tale, să îți judece fiecare pas, să interpreteze tot ce faci, chiar dacă acționezi din iubire și îi demonstrezi că iubirea ta este sinceră.

A refuzat să te asculte cu adevărat, să treacă dincolo de aparențe, să stea de vorbă cu tine pentru a se conecta emoțional. Pentru el este în zadar să facă un efort, să empatizeze cu emoțiile tale, să se întrebe dacă ești bine sau ai nevoie de ceva.

Când ai nevoie de prezența și de susținerea lui inventează de fiecare dată scuze ieftine, caută pretexte să se îndepărteze. Nu vrea să construiască, să înțeleagă cum poate contribui la armonia din relație, cum poate elimina frica și suferința.

Nu contează dacă suferi sau nu

Alege să critice toate gesturile tale, alege să vină și să plece când vrea, îi place să manipuleze în orice fel și caută să aibă de fiecare dată dreptate. Doar când are un interes ascuns îți poate face complimente superficiale și joacă rolul unui cuceritor.

Nu a trecut niciodată dincolo de superficial. Vrea să-ți controleze fiecare pas, vrea să rămâi dependentă de el, pentru că în acest mod își poate urma scopurile egoiste. În tot acest timp sufletul tău este plin de tristețe și durere.

Este alături de tine atât timp cât are anumite avantaje, cât știe că nu poți trăi fără el. Pentru el nu există limite, demnitate, respect, grijă, recunoștință. Există multe minciuni, pe care le folosește de fiecare dată când își urmează scenariul.

Din iubire ar fi un partener asumat, din iubire ar oferi încredere și siguranță, din iubire ar refuza să te manipuleze. Dar nu simte nimic pentru tine, nu este nici demn sau corect, deci își permite să se gândească doar la propria persoană.

Nu îți vorbește despre trecut, despre lucruri importante, nu ești parte din planurile sale, nu ești în inima lui. Ești doar o aventură temporară, o persoană de care se poate îndepărta în orice moment, fără a avea regrete sau rețineri.

Refuză să accepți un asemenea rol, refuză să trăiești iluzia, să lași totul pentru o emoție toxică. Nu uita de propria demnitate, niciodată.

© De Vorbă cu Tine