Ei îmi tot spun: “nu suferi, este și alt pește în mare”. Eu le răspund: “la naiba, ea era marea mea”

Să ai și o mie de femei, dacă femeia iubită nu este alături, nu mai vrei pe nimeni. Pentru că până și gândul că vei săruta pe alta ți se pare nepotrivit. De asta cei care a doua zi după ce se despart se trezesc în pat cu o femeie străină să se întrebe dacă au iubit sau nu cu adevărat. Și dacă pot numi femeia pierdută suflet pereche. Omul pe care îl iubești cel mai mult nu l-ai schimba pentru nimic. E ridicol să fie altfel. Și nu contează ce zic alții: să lași sau să uiți. Cum să uiți o parte din tine? Cum să lași o parte din ea?

Mi-au spus mulți că sunt prost. Că atât de multe femei sunt în jurul meu și marea parte din ele ar fi gata oricând să-mi stea alături. Eu am același răspuns pentru ei. Le zic că e viața mea și pornesc altă discuție. Pentru că cele mai puternice sentimente nu le împarți cu nimeni, nu le distribui ca pe Facebook și nu le vinzi ca la piață. Le păstrezi pentru tine și pentru omul drag. Indiferent dacă e aproape sau nu acest om. De când nu o mai am, mi-au trebuit câteva luni să încerc altă relație și câteva zile să înțeleg că nimic nu va mai fi la fel. Așa că aveam două soluții: să cedez sau să lupt. De cedam, cedam pentru mine, de luptam, luptam pentru amândoi. Și am lupat. Și i-am demonstrat că pot păstra dragostea noastră pentru toată viața. Și suntem fericiți.

Zic asta pentru ca și voi să fiți atenți când cedați și când rămâneți. Sunt oameni care lasă și apoi suferă o viață. Sunt oameni cărora despărțirea le-a adus libertatea. Dar cel mai mult contează ce găsești după ce lași sau după ce ești liber. Așa că indiferent de felul în care trăiești dragostea, să te gândești câte zile vei putea trăi fără omul iubit. Și aici vei găsi toate răspunsurile. Multe femei sunt pe lume. Uneori după o relație eșuată la care ai ținut reușești să îți refaci viața alături de alt suflet de om. Uneori îți oferi a doua șansă. Uneori ești fericit ținând de mână alt om. Iar uneori nu trebuie decât să lupți și să păstrezi omul pe care îl ai alături. Pentru că altfel nu ai cum, pentru că altfel nu se poate.

Ei îmi tot spun: “nu suferi, este și alt pește în mare”. Eu le răspund: “la naiba, ea era marea mea”.