Ea nu l-a iubit, dar l-a înțeles. El a iubit-o mult și nu a înțeles-o

Dragostea nu este suficientă într-o relație, fie ea cea mai perfectă și puternică dragoste. Cum nu este suficient respectul sau înțelegerea. Lucrurile merg dependente până la ultimul sentiment sau tot ceea ce trăiești trebuie să și iubești, altfel se rupe la primul test. Tot ceea ce simțim pentru un om trebuie trecut în practică și tot ceea ce facem trebuie simțit. Altfel sunt relații în care ambii trăiesc o viață fără a fi împliniți. Altfel ea îl poate înțelege, dar nu îl va iubi. Sau el o poate iubi, dar nu îi va cunoaște sufletul niciodată.

Ea nu l-a iubit, dar l-a înțeles. A știut ce fel de bărbat este și de ce are nevoie pentru a fi împlinit. Nu a știut să îi ofere tot. Nu a putut să îi dea dragoste. A încercat să camufleze asta sub un sărut cald, o așteptare seara acasă și o îmbrățișare în momente de fericire. Dar era o fericire prefăcută. Nu a vrut să plece, pentru că deja se deprinsese cu statutul de soție iubitoare. Ea deja îi știa fricile și părțile lui bune. Știa că poate fi de încredere, că poate susține și da răspunsuri la întrebările ei, dar nu îl iubea. Ea l-a înțeles, dar până la iubire mai era o inimă rece și câteva gânduri de noapte.

El a iubit-o mult și nu a înțeles-o. A iubit-o așa cum este ea, tăcută uneori și tristă. Nu a înțeles de ce tace. Și nici nu s-a sinchisit să o întrebe. Credea dragostea mult prea puternică pentru a se ocupa și de altceva. A iubit-o oferindu-i tot. Casă, mașină, lucruri o mie. Nu a reușit să ofere ceva și sufletului ei arzând după liniște și o doză de împlinire. Nu a întrebat-o atât cât să știe cum să o ajute. Nu a făcut-o să zâmbească cu fluturii din stomac. O iubea cu sete, fără a domoli setea din ochii ei. Din inima ei. El a iubit-o mult, dar până la înțelegere erau niște întrebări nespuse și-un trântit de ușă.

Așa că cei care iubesc, să știe că dragostea uneori cere și altceva pe lângă pasiune. Cere ascultare. Cere o mână sigură alături. Și un om de încredere. Cere admirație și devotament. De partea cealaltă, poți să știi să asculți. Să treci dincolo de sentimente de suprafață. Să răspunzi la întrebări. Să fii acolo, mereu. Dar dacă nu iubești sau nu ești iubit, nu are rost. Pur și simplu nu are rost. La fel cum nu are rost dacă iubești și nu faci nimic să menții o dragoste. Să o crești cu fiecare zi. Pentru că totul într-o relație contează. Pentru că lucrurile merg dependente până la ultimul sentiment.

Ea nu l-a iubit, dar l-a înțeles. El a iubit-o mult și nu a înțeles-o.