Ea era femeie deşteaptă, până nu s-a îndrăgostit

Ea e femeie!

Ea iubește. Ea știe să ofere și să ceară în același timp. Ea vrea atenție și grijă, dar și siguranța zilei de mâine. Ei îi plac complimentele și discuțiile sincere. Îi plac gesturile de atenție și muzica bună. Și tortă, și ciocolată. Mersul pe jos și cu mașina. Ceva dulce la 2 noaptea și liniște în plină zi. Ea întotdeauna are ceva de spus. Ea știe să își spună cuvântul.

Ea poate să-și arate capriciile, dar și trăsăturile de doamnă. Ea se alintă. Ea poate fi caldă și rece. Ea e jucăuşă şi se poate alinta aşa, cum nimeni alta nu o poate face. Ea așteaptă răspunsuri. Ea poate să tacă și să vorbească ore întregi. Ea vrea. Ea e mofturoasă. Ea plânge. Ea râde. Ea poate iubi mai mult decât oricine. Ei îi este dor. Ea vrea ca cineva să-i descopere secretele și dorințele.

Şi uneori ea suferă. Şi crede că o face frumos, pentru că tot uneori, printre multele lacrimi şterse pe furiş, ştie că este el. Puternicul şi atrăgătorul el. Omul care i-a adus fluturi în stomac şi care i-a transformat viaţa într-un curcubeu. Care a ştiut să o citească, să o creeze, să o vadă perfect în lumina felinarelor şi pe o margine de pat. El a cunoscut-o ca fiind parte din trupul şi sufletul său.

El a crezut că ea e a lui şi poate de asta i-a oferit total viaţa, fără a înţelege că o are pe a ei. Cu desenele creionate într-o zi frumoasă de toamnă. Cu felul ei de copilă, mică şi doritoare de grijă. Cu chip de femeie, când îi veneau supărările pe ochi. El a făcut-o omul lui, fără a lăsa loc femeii de altă dată. Ea tace. Ea iubeşte. Şi fluturii au rămas fără aripi. Şi curcubeul e alb-negru.

O femeie care nu a trecut prin infernul pasiunilor sale nu va deveni niciodată adevărată femeie. Va căută să rămână o copilă ce-și caută jocul sau o mamă ce vrea să aibă grijă de copii. Iubind și simțind fiecare fărâmă de dragoste, femeia va cunoaște adevărata iubire, va căuta să dea un răspuns fricilor ei, va cădea în iad pentru a se ridica în edenul dragostei. O femeie care nu a trecut prin infernul pasiunilor sale nu va iubi niciodată.

Dar odată ce va iubi, va uita de ea. Sau invers, îşi va aduce aminte cine a fost înainte de dragoste. Îndrăgostindu-se, o femeie îşi pierde minţile şi cu ele îşi pierde şi puterea de a spune nu, de a ieşi altundeva decât cu el. De a face altceva decât pentu el. E genul de dragoste nebună, oarbă şi pe alocuri dorită. Iubind, o femeie îşi uneşte dorinţele, planurile şi gândurile într-un tot întreg şi acest întreg e el. Dragostea duce totul spre nebunie şi apogeu.

Atunci, ea caută scuze în greşelile lui. Ea găseşte motive în răceala dinainte de a se culca ambii în pat. Ea ştie explicaţii dinainte ca el să nu-i răspundă la telefon. Ea ştie că altcineva mai bun nu există şi atât. Şi poate dragostea este cel mai frumos gând de pe pământ şi cu siguranţă aşa este, doar că sincer. Fără a rupe şi fără a suferi. Poate şi asta e diferenţa dintre o dragoste nebună şi una sănătoasă.

Fiecare femeie are ambițiile ei, dorințele ei, neajunsurile ei. Dacă reușești să îi cunoști ambițiile, dorințele și neajunsurile, atunci ea va fi a ta pentru toată viața. Niciodată nu vei ști ce se ascunde în inima unei femei. Pentru că ea poate fi în atât de multe și frumoase feluri. Sau mai puțin frumoase. O femeie poate duce povarea frumuseții ei sau o poate trasforma în blestem.