E timpul să te aduci, să te înțelegi, să te iubești și să revii la ceea ce ești cu adevărat!

Viața este multilaterală. Este atât de diferită, de la o zi la alta, încât ar fi imposibil să fii și tu aceeași. Uneori ești în vârful succesului, altă dată te simți ruinată. Uneori ești plină de o energie vitală și creatoare, alteori te simți lipsită de orice emoție și sentiment.

Sunt perioade când ești mulțumită de sine, ceea ce faci chiar te face fericită, dar sunt și zile când nu te simți capabilă să faci nici cele mai simple lucruri în mod corect. Ba ești cea mai egoistă persoană din grup, ba simți dorința arzătoare de a te sacrifica în favoarea altora.

Suntem ambivalenți și ar trebui să îmbrățișăm această diversitate cu mai mult calm.

Să încercăm să armonizăm extremele. Relațiile umane funcțonează după principiul cererii și ofertei. Suntem niște consumatori și ne vom ghida în căutarea partenerilor după acest principiu. Te implici într-o relație, partenerul este dornic să te cunoască, să experimenteze alături de tine cât mai multe trăiri.

Dar vine timpul când deja ai epuizat orice resursă energetică. Ai devenit neinteresantă partenerului. Te-ai confesat atât de des că nu mai ești pentru el o enigmă. Ai devenit o persoană neinteresantă.

În această etapă te simți o ființă pustiită, nu mai știi singură cine ești. Te-ai pierdut, te-ai dizolvat în iubit. Tragismul situației constă în faptul că el va prefera să te părăsească în căutarea unor noi senzații, unei noi peroane.

Tu rămâi singură, fără entuziasm, lipsită de creativitate și apăsată de un sentiment de inutilitate. Atunci îți pui întrebarea: “Va avea cineva nevoie de mine în starea care sunt acum?”

Te simți abandonată și de prieteni. Ai senzația că a fost pierdută legătura care vă lega până acum. Cu această singurătate parcă te-ar fi părăsit lumina și speranța.

Am auzit multe povestiri despre artiști care și-au dedicat toată forța vitală artei lor. Au investit în ea tot ce le aparținea. S-au dedicat operei în totalmente. Rezultatul? Ei au avut un sentiment de dezorientare și singurătate.

Ca să faci față emoțiilor deprimante trebuie să te reconstruiești. Caută centrul tău spiritual, acel ceva ce rămâne întotdeauna neschimbat și te definește ca persoană. 

Dacă vei completa misiunea cu succes, vei fi în stare să îți construiești soluțiile conform propriilor necesități. Ai încredere în tine. Întoarce-te la acea ce ai fost dintotdeauna. Când vei reuși să sesizezi puterea interioară, vei înțelege că ai valoare ca ființă. Concentrază-te asupra felului de “A fi”, nu asupra ideii de „Cum a fi”.

Alimentează-te din forța proprie și nu ceda niciodată. Este esențial ca în relația cu alții să nu renunți la tine. Să știi mereu ce reprezinți. Nu trebuie să te simți fragmentată de pierderea unei persoane din viața ta.

A supraviețui abandonului înseamnă a te cunoaște pe tine, cea adevărată.