E OK să te dezamăgești. Mai important e cum treci peste asta. O soluție eficientă!

În acest articol explicăm de ce e în regulă să te dezamăgești și cum percepția ta asupra provocărilor îți poate schimba viața. Enjoy!

Zi de zi ne convingem cât de provocătoare poate fi viața uneori. Nu reușim să învățăm bine o lecție și ea ne lovește cu o dezamăgire nouă. Dar asta e!

Nu putem urma scenariul existențial, evitând dezamăgirile, suferința sau oricare alte forme de manifestare negativă a lumii. Ceea ce contează însă este modul în care percepem aceste coborâșuri.

Pentru unii ele semnifică un destin nenorocit, necăjit de furtuni și dureri ale sufletului. Acești oameni sunt, de regulă, vasalii sorții. Ei nu se simt datori de prezentul și viitorul lor. Ei se supun postulatului: ,,Așa mi-a fost sortit de sus, deci asta voi face!”.

Și aici nu e vorba de cât de mult ne raportăm la o forță universală sau alta, dimpotrivă e vorba de alegerea pe care o facem.

Alegerea de a adormi cu gândul la viața de vis pe care am putea s-o trăim și de a se trezi, lăsând lucrurile neschimbate.

Alegerea de a crea un plan perfect al zilei de mâine și de a lăsa totul baltă din cauza limitelor lăuntrice.

Alegerea de a rămâne lângă omul pe care nu-l vrei alături în fiecare dimineață când deschidem ochii și de a-l săruta în continuare fără a simți nimic.

Dar nu întotdeauna lucrurile stau astfel. Există și un alt tip de oameni. Pentru ei dezamăgirile sunt la fel de dureroase ca pentru cei de până acum. Diferența este însă că ei au suficientă încredere în ei înșiși, pentru a-și sufleca mânecile, a-și rezolva problema și a privi viața direct în ochi, zâmbind.

Acești oameni sunt deopotrivă suveranii sorții. Ei nu văd viața drept un ciclu de eșuări pregătit să-i zdrobească. Ei o văd drept o prietenă de la care au ce învăța și care le umple creierul cu lecții, iar inima cu amintiri.

Într-adevăr, trebuie să știi chiar și cum să te dezamăgești corect, așa încât chiar și din astfel de experiențe să găsești utilul, dacă nu frumosul.

Firește că asta nu e o sugestie inovațională, dar are suficientă forță pentru a schimba lumea, pentru a o elibera de angoasa ce o sufocă fără capăt…

Daniela M.