E normal să ieși din viața cuiva, dacă simți că nu mai ești parte din ea

E normal să pleci, dacă nu mai vrei să rămâi. E normal să spui nu, dacă nu mai vrei să repeţi un “da” forţat. E normal să te opreşti, dacă nu mai vrei să continui. Nimeni nu este obligat să rămână alături de cineva, cum nimeni nu e forţat să iubească pe cineva.  E normal să laşi dacă nu vrei să păstrezi. Contează doar să o faci corect şi cu respect faţă de cel alături de care ai fost. Contează să rămâi om. Deja nu alături de cineva, deja în lumea ta, dar om.

Nu trebuie să uiți de tine de dragul cuiva. Dragostea întotdeauna s-a trăit în doi. Când asta nu mai e posibil, nu îți fie frică să te oprești. Înseamnă că nu a fost să fie. Înseamnă că omul tău încă nu a venit. Nu te obosi să lupți pentru doi, să plângi noaptea în pernă și să suferi pentru că e indiferent și în tot acest timp să îl ai aproape. Nu așa e o relație sinceră. Dacă el nu te mai vrea, de ce să vrei tu? Dacă el e rece și indiferent, de ce să fii iubitoare tu? Dacă simți că nu mai ești de acolo, că nu mai ai loc în viața și inima lui, atunci cel mai potrivit e să pleci.

Nu ține în tine un gând neînțeles. Nu păstra suferința unei relații neîmplinite. Vei răbda un an, doi și până la urmă oricum vei ceda. E normal să lași, dacă nu ești dorită. E normal să taci, dacă nu are nevoie de cuvintele tale. E normal să pleci, dacă nu te mai simți ca acasă alături de el. Ai puterea să iei o decizie. Ai convingerea că totul va fi bine. Nu jigni, nu umili, doar pleacă. Contează să fii tu, contează să rămâi om.

E normal să ieși din viața cuiva, dacă simți că nu mai ești parte din ea. – citat cu autor anonim