E mai bine să te retragi și să devii o frumoasă amintire, decât să insiști și să devii un deranj

„Îl iubesc”, vei spune în ziua când îți va declara simplu că nu te mai vrea alături. Vei insista atunci să-i demonstrezi că mai există o șansă, că nimic nu e pierdut, că îl vrei aproape și că ai da orice să nu plece. El însă te va percepe deja altfel și privirea lui rece îți va da de înțeles să nu insiști. Atunci cel mai bine e să te retragi. Făcând-o la timp, vei rămâne cel puțin o amintire frumoasă. E posibil ca el să-și aducă într-o zi aminte de tine ca de singura fată pe care a iubit-o cu adevărat și pe care a pierdut-o atât de ușor. Asta însă va conta mai puțin.

Lupți pentru dragostea voastră atât timp cât e a voastră și cât știi că și celălalt simte la fel. Dacă nu simte, nu are rost să lupți și nu are rost să iubești pentru doi. Să demonstrezi ceva nu are rost, pentru că în cazul dat vei primi ca răspuns doar o privire indiferentă și un indiciu ascuns să ieși pe ușa din spate. Oenii care ajung pur și simplu să nu te mai dorească alături sunt cei mai dăunători pentru sufletul tău. Și pentru a avea sufletul deschis, e bine să pleci cât mai departe de lângă ei.

Pleci nu din obligație, dar din dorința de a găsi adevărata fericire. Știi că ai suferit alături de acel om, știi că nu mai este corect să te simți vinovată din nimic, știi că dragostea se trăiește în doi. Atunci lași loc pentru alți oameni și pentru alte iubiri, iar pentru cei din trecut rămâi doar o amintire: poate cea mai frumoasă și cea mai adevărată dintre toate.

E mai bine să te retragi și să devii o frumoasă amintire, decât să insiști și să devii un deranj. – citat cu autor anonim