E adevărat, până nu te vei certa o dată cu el, nu vei ști ce crede cu adevărat despre tine

Nu vei ști niciodată ce crede omul tău despre tine până nu îl vei găsi pus pe ceartă. Abia atunci vei înțelege cum este el și cât de mult ține la tine. Îți vei da seama dacă e dispus să te accepte și în momente de nesiguranță, sau e gata să fugă pe ușa din spate. El va fi deschis sau supărat. El te va asculta sau te va respinge. El va iubi sau va reproșa.

Nu sunt nepotrivite certurile în relație. După ele de fiecare dată vine un moment important: fie te convingi încă o dată că ții la omul tău și vrei cât mai repede să te împaci, fie îți dai arama pe față și recunoști că mai nimic nu vă leagă. Să trăiască momente de fericire împreună pot mulți, uite să le trăiască și să le treacă constructiv pe cele mai încordate pot doar cei care se iubesc cu adevărat. Cei care știu cât de mult contează omul de alături. Cei care au suficientă înțelepciune ca să depășească neînțelegerile și suficientă dragoste ca să le acopere cu recunoștință. Pentru că una e să trăiești împreună și alta e să construiești o lume ce se împarte la doi. Zi de zi. An de an.

Până nu te cerți cu omul care crezi că te iubește, nu vei ști dacă asta e iubire sau deprindere. Pentru că dragostea vine la pachet cu înțelegerea, cu aprecierea, cu devotamentul, iar astea contează atât de mult în momente mai tensionate. Trebuie să știi cum să-i spui celuilalt că ceva nu-ți place. Trebuie să poți să accepți ceea ce ți se reproșează. Să vezi unde nu merge și să corectezi. Asta fac cei care iubesc. Restul transformă certurile în circ. Nu e suficient să oferi săruturi și îmbrățișări. E important și să vezi ce reacție are omul drag atunci când nu are chef să ți le ofere. Ce crede el despre tine atunci. Care sunt primele cuvinte ce vin spontan în momente de ceartă. Pentru că ele sunt cele mai sincere cuvinte. Asta nu înseamnă să organizezi o ceartă ca să vezi cum este el atunci, asta înseamnă să observi și să înțelegi atunci când va fi acea ceartă.

E adevărat, până nu te vei certa o dată cu el, nu vei ști ce crede cu adevărat despre tine.