fb

Durerea ți-o poate provoca doar cel la care te-ai adresat pentru a o primi

Durerea ți-o poate provoca doar cel de la care ai cerut-o, de exemplu – un medic. Dar dacă nu ai căutat neapărat această durere, atunci orice fel de suferință este un act de violență, jignire, păcat.

În fiecare comunitate există cuvinte dure. Și dacă știi că acele cuvinte jignesc, dar totuși le folosești în adresa oamenilor care nu ți-au cerut acest lucru – dai dovadă de o cruzime a minții, a vorbirii și a corpului, iar această cruzime aduce mari probleme.

Se spune – „pentru a ajunge în lumea celor sfinți, trebuie să treci prin urechea acului”, iar aceasta înseamnă că inima trebuie să devină la fel de moale ca un fir de mătase. Inimile dure nu pot intra nici măcar pe o poartă gigantică, fiindcă au tendința de a o distruge în totalitate.

Din acest motiv, renunță la răutate, la aciditate, la resentimente. Nu permite minții tale să jignească, să judece și să rănească alți oameni. Și nici tu nu te lăsa rănit și dezamăgit. Luptă pentru ca bunătatea sufletului tău să influențeze pozitiv lumea din jur.

Ceea ce oferi, aceea și primești. Oferă doar vorbe dulci, îmbrățișări calde și săruturi de neuitat. Încearcă să devii un un om bun, iar viața te va răsplăti cu aceeași monedă.

Source :

econet