Durerea a devenit cel mai bun profesor pentru mine. Iată de ce…

Trebuie să ţinem minte acest lucru: durerea este un sentiment inevitabil din viaţa noastră. Va trebui să trecem prin multe momente dureroase din viaţă: în relaţii, în familie, la muncă… Am putea spune că viaţa este nedreaptă cu noi când ne face să suferim atât de mult, dar să ţinem minte că în astfel de momente Dumnezeu este nu noi.

Durerea ne învaţă să fim puternici.

Răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunile noastre nu întotdeauna vine instantaneu. Nu întotdeauna este evident. În cele mai multe cazuri, Dumnezeu ne ajută să facem faţă diferitor greutăţi din viaţa noastră pe căi neştiute şi invizibile.

Trebuie să fim puternici spiritual. Trebuie să continuăm să credem că totul va fi bine. Cei mai puternici oameni din viaţa asta nu sunt cei care mereu câştigă lupta cu durerea şi greutăţile, dar sunt cei care continuă să meargă înainte, în ciuda pierderilor şi a eşecurilor.

Durerea noastră îi poate învăţa şi pe alţii.

Durerea noastră poate fi utilă dacă o putem folosi, să îi ajutăm şi să îi povăţuim şi pe alţii. 

Durerea ne învaţă să acţionăm cu dragoste.

Acum ştim că ura, respingerea şi mânia nu aduc nimic bun în viaţa noastră. Nu ne vor vindeca cicatricile rămase de pe urma tragediilor dureroase din viaţa noastră. Trebuie să răspundem cu dragoste, atunci durerea va fi mai uşor de suportat.

Durerea ne învaţă să apreciem toate lucrurile bune din viaţa noastră.

Succesul nu este un proces de o singură zi. Pentru cineva durează un an, pentru altcineva durează o viaţă, timp în care va trebui să afle şi să aprecieze adevăratul sens al succesului. Vom putea aprecia toate lucrurile bune din viaţa noastră atunci când vom începe de la lucrurile mărunte: zâmbetul unui prieten, îmbrăţişarea cuiva drag, ajutorul oferit cuiva care are nevoie.

Fără aceste lucruri succesul nu ar putea fi obţinut.

Sursa :