După 40 de ani, oamenii trebuie să lucreze doar 3 zile pe săptămână

Cu anii devenim mai înțelepți, dar abilitatea de a ne concentra și de a memora se diminuează. Viteza reacțiilor scade.

Oamenii de știință din Melborne au dovedit că munca a 30 de ore pe săptămână este prielnică pentru dezvoltarea funcțiilor cognitive ale persoanei, dar scade din productivitate.

În cercetare au participat 3500 de femei și 3000 de bărbați, peste 40 de ani. Personalele au fost supuse unor mai multe teste, care au analizat funcțiile lor cognitive.

Studiul a arătat că persoanele care muncesc mai mult de 35 de ore pe săptămână au înregistrat unele disfuncționalități cognitive, comparativ cu cele care nu mai lucrează.

Autorul cercetării, Colin McKenzie, a declarat că participanților le-a fost evaluată viteza lecturii unor cuvinte și grupării logice a unor cuvinte și cifre.

Stimularea intelectuală este recomandată la o vârstă înaintată, ca rezolvarea unor puzzle-uri, dar stimularea în exces are un efect negativ asupra individului.

McKenzie afirmă că este foarte important să se reducă orele de muncă a persoanelor de peste 40 de ani.

Există o limită între o stimulare adecvată a activității creierului și o stimulare a acestuia în exces. A doua provoacă stres și alte consecințe negative.

Cea mai bună soluție pentru persoanele de după 40 de ani este serviciul cu o normă redusă, astfel încât în loc de cinci zile, acestea să lucreze doar trei. În acest mod, activitatea zilnică va crește randamentul de muncă, dar în același timp nu va suprasolicita persoana.

Ține minte, banii sunt importanți, dar nu sunt esențiali în viață. Nimeni nu vrea ca atunci când o să se gândească la viață să își amintească doar timpul petrecut la muncă.

Există multe alte lucruri mult mai importante. De exemplu, timpul petrecut cu prietenii sau familia. Nu trata serviciul foarte serios. Găsește timp pentru tine și nevoile tale.