După 16 ani de căsnicie, încă simțim faza lunii de miere. 12 moduri prin care îi spun ei „te iubesc”

Mi-am întâlnit iubirea vieții mele la 17 ani. M-a urât la început, credea că sunt tipul arogant care știe totul. Ne-am împrietenit, am început să ieșim, iar după cinci luni am cerut-o în căsătorie. Suntem împreună de 16 ani.

Avem momente frumoase, dar o căsnicie nu este mereu perfectă. Am fost și despărțiți șase luni. Stresul într-o relație are o mulțime de motive, dar am identificat principalul motiv în cazul nostru: nu îmi respectam angajamentele.

Nu este suficient să-i spui cuiva „te iubesc”. Trebuie să îi demonstrezi. Și iată modurile prin care îi arăt soției mele cât de mult o iubesc:

 1. Aleg să o iubesc în fiecare zi, indiferent de cum mă simt

O sărut dimineața. Comunic cu ea. Flirtez toată ziua prin mesaje. Când îți dai seama că iubirea este o decizie, poți depăși orice sentiment negativ.

 1. Am încadrat privitul în aceeași categorie cu atinsul

Am decis să nu mai privesc alte femei în același mod în care îmi privesc soția. Oameni atrăgători sunt peste tot. Observi în mod natural, dar există o mare diferență între a observa și a căuta cu poftă.

 1. Nu-mi hrănesc mintea cu iluzii despre dragoste și romantism

Majoritatea filmelor îți pot schimba perspectivele, creându-ți confuzii. Nu te hrăni cu idei care ar putea răni persoana iubită. Nu aștepta ca relația ta să reflecte ceea ce vezi la televizor.

 1. Nu las ego-ul meu să ia decizii

Am exagerat de prea multe ori și am plătit pentru asta. Soția mea are prieteni. I-am spus că eu trebuie să fiu singurul bărbat din viața ei. Am învățat că mariajul nostru nu mă include doar pe mine. Luarea unei decizii sub presiunea ego-ului este distructivă.

 1. Ascult

În această săptămână mi-a murit mătușa. Soția avea o relație destul de apropiată cu ea și am auzit-o spunând unde ar vrea să fie înmormântată. Așa că am luat biletele fără să mai pun vreo întrebare.

 1. Îmi permit să fiu vulnerabil

Am tendința să păstrez lucrurile pentru mine, mai ales dacă sunt agitat. A trebuit să învăț să mă deschid pentru a mă vindeca și pentru a vindeca relația noastră. Acum sunt sincer cu privire la starea mea, iar soția mă ascultă și mă susține.

 1. Am grijă de sănătatea mea

Aveam probleme cu excesul de greutate, ceea ce îmi afecta încrederea în mine. Nu este nimic mai atrăgător decât o persoană sigură pe sine. Dacă doriți o viață lungă împreună, trebuie să acordați prioritate sănătății voastre.

 1. Ne împărtășim visele și le realizăm împreună

Timp de 12 ani am livrat pâine. Uram acest job. În 2011, i-am spus soției că vreau să devin scriitor și ea m-a susținut în drumul spre visul meu. Acest lucru ne-a unit foarte mult.

 1. Continui să o surprind

Lupta cu kilogramele și educarea cu privire la modul de a fi un iubit mai bun i-a demonstrat cât de importantă este dragostea noastră pentru mine.

 1. Nu pierd entuziasmul din faza lunii de miere

Luna de miere este doar o parte din relația ta, dar nu înseamnă că nu poți recrea acea emoție prin viața ta intimă, aventură și comunicare.

 1. Cred că distanța poate ajuta ca relația să crească

Poate fi un timp scurt, petrecut de unul singur ori cu prietenii, sau chiar o călătorie de afaceri de câteva zile. Timpul petrecut la distanță nu trebuie neapărat să-ți încheie relația, de fapt, o poate face mai puternică.

 1. Îmi amintesc de lucrurile mărunte

Fac gesturi mici pentru soția mea. Îi deschid ușa la mașina, îi aranjez scaunul. Doar pentru că sunteți împreună de ceva timp, nu înseamnă că nu mai trebuie să depui efort.

Nu face doar promisiuni. Trăiește-le. Efortul, în mod constant, face diferența dintre o relație sănătoasă și una nereușită.

Articol original pe: mindbodygreen.com