Dumnezeu nu are religie! Gânduri care te vor face să refletezi încă o dată asupra vieții

Dumnezeu nu are canoane și reguli pentru a purta hainele sfinte. Lui nu-i pasă dacă mâncăm mere de Paște, dacă fierbem laptele și carnea pe aragazuri diferite, dacă folosim produse alimentare în timpul zilei atunci când e Ramadanul.

EL nu are nevoie de rugăciune, de circumcizie și nu vrea să credem că lumea e construită doar ca să sufere.

El nu are nevoie de zilele noastre de post și de semnul făcut în dreptul inimii în memoria celor morți. Toate astea au fost născocite de oameni.

Secole la rând s-au purtat războaie din cauza religiilor. S-au omorât femeile cu părul roșcat și pe cei care gândeau altfel. S-au scris mii de cărți, s-au dezvoltat reguli și restricții.

Au fost condamnați cei care nu făceau ce trebuie, cei care nu se rugau pentru morți și erau protestanți.

Și timp de 2000 de ani nu s-a schimbat nimic. Am învățat mai multe limbi, utilizăm internetul, am născocit bețișoarele inteligente pentru mâncare, dar continuăm să omorâm, să mințim. În ciuda lui Iisus, Krishna, Budha și Mohamed.

Ne certăm în stradă și-n metrou. Avem mai mulți dușmani decât prieteni. Ne jucăm de-ascunselea și ne ascundem vocea. Purtăm măști și supape artificiale.

Am uitat de ce trăim și de ce respirăm acest aer și nici nu conștientizăm că am venit pe Pământ cu un singur scop – să găsim fericirea!

Dumnezeu nu are religie – Mahatma Ghandi