fb

9 subiecte importante pe care trebuie să le discuți cu omul de lângă tine, cât nu este târziu

Sunt momente în relație pe care nu poți să le eviți pentru că, evitându-le, relația nu mai poate fi.

Deseori auzim despre cazuri când ambii se înțelegea bine, apoi el/ea a plecat. De ce? Pentru că oamenii nu vorbesc. Ei nu discută despre problemele lor, care se pot transforma în bariere ce pot duce la ruperea relației. Oare nu vrem ca relația noastră să dureze?

Iată câteva subiecte pe care trebuie să le discuți cu partenerul, ca relația voastră să fie mai puternică și mai frumoasă. 

Despre ceea ce vă face fericiți

S-ar părea că totul este înțeles, dar nu mereu este așa. Viața ne poate da peste cap multe planuri, ne poate aduce în gând alte dorințe și ne schimbă, fără să vrem. La începutul relației totul era diferit, inclusiv și motivele fericirii voastre. Dacă partenerul nu mai e la fel de fericit, întreabă care este motivul. Poate nu-l înțelegi suficient de bine.

Despre bani

Dificultățile financiare sunt unul din motivele destrămării unei relații. Nu toți pot trece peste această problemă. Trebuie să discutați tot ce este legat de bani. Nu ascundeți nimic.

Despre metoda de educare

Discutați acest subiect înainte de a construi o familie. S-ar putea după să fie prea târziu: vă veți certa mereu, iar asta va fi în detrimentul copilului vostru.

Despre ceea ce vă deranjează

Toată lumea se ceartă, chiar și cuplurile care par ideale. Dar asta nu înseamnă că relația va lua sfârșit. Totuși, o ceartă are loc pe seama mărunțișurilor pe care aparent nu le remarcam, dar care odată cu timpul devin tot mai evidente. Discutați totul, orice detaliu, orice nemulțumire.

Despre scopuri și visuri

Este important ca scopurile să coincidă, iar visurile să fie împlinite. Altfel la ce bun această relație? Pentru a evita conflicte și eventual o despărțire, vorbiți despre scopuri care coincid și despre lucruri care vă apropie.

Despre viață și despre moarte

Este un subiect delicat, dar important. Nu suntem nemuritori. Nu înseamnă să vă gândiși la moarte, dar să înțelegeți felul în care fiecare dintre voi înțelege aceste fenomene.

Despre ceea ce vă incomodează

Sunt subiecte mai delicate, intime, pe care nu le-ai spune nici partenerului. Discutați-le, asta vă va apropia mult.

Despre motivul pentru care vă iubiți unul pe celălalt

Privește partenerul în ochi și gândește-te de ce îl iubești. Apoi vorbește despre asta cu el, întreabă-l de ce te iubește pe tine.

Despre credință

Este un subiect de discuție delicat, dar necesar. S-ar putea ca gândurile voastre despre credință să nu coincidă. Este mai simplu să vorbiți despre asta.

Relațiile sunt dificile. Dar într-o relație sunt doi oameni, iar în doi poți să faci chiar și imposibilul. Găsește omul iubit și fiți fericiți.

Source :

moimozg