„Dragul meu, nu e ușor să fii bărbat. Iar tu reușești să fii bărbatul unei singure femei. Al meu”

Dedicat tuturor soților, bărbați ai unei singure femei, tați de admirat.

Dragul meu soț,

Uneori îmi spui că te îndoiești de faptul că te iubesc la fel de mult cât mă iubești tu. Și dacă ar fi vorba de altcineva îți jur că aș fi luat declarația ca pe o sâcâială cu iz manipulatoriu, lucru des întâlnit în flirturile cuplurilor căsătorite. Dar e vorba de tine… Omul care mi-a demonstrat atât de multe ori că altundeva decât lângă mine nu vrea și nu poate fi. Și te cred…

Te cred, pentru că un om care să fi luptat mai mult și mai insistent pentru fericirea noastră nu cunosc. Te cred, pentru că de fiecare dată când eu sunt demoralizată, tu ești cel care crede în noi și animă spiritele. Te cred, pentru că de la prima noastră întâlnire, din casa noastră nu mai dispar trandafirii… Te cred, pentru că te cunosc.

Când ai un soț atât de atent și iubitor e dificil să concurezi. Doar că în cazul nostru nici nu simt nevoia s-o fac. Știu că vom ajunge doi bătrânei, la fel de îndrăgostiți și la fel de romantici, la fel de pasionali și nebunatici. Vom avea nepoți și ne vom bucura pentru copii. Tu și eu, alături, mereu, ca în cele mai banale (dar tot mai rare) povești de dragoste.

Dragul meu, odată ce o femeie devine mamă, oricărui soț îi apare în grila de apreciere încă o categorie, cea de tată. Și crede-mă, pentru o femeie manifestările soțului său ca și tată al copiilor săi contează enorm de mult. O femeie își poate taxa dur bărbatul, atunci când nu-l vede implicat, și-l va iubi la infinit atunci când îi va observa grija față de cel devenit cel mai important și iubit pentru ea – copilul. Iar eu mă îndrăgostesc de tine de fiecare dată cînd la patru dimineața, cu ochii obosiți de nesomn, ești alături de mine și o legeni pe fiica noastră, de fiecare dată când îi schimbi scutecul sau când mă ajuți să-i fac baie, de fiecare dată când ne alegi pe noi două înaintea oricărui alt om sau eveniment și de fiecare dată când gropițele fetiței noastre și zâmbetul ei dulce se ivesc datorită ție…

Bărbații sunt lideri înnăscuți. Ei pot porni un Univers întreg pentru planul lor de viață. Așa-mi spui tu. Îmi mai spui că eu sunt motivul determinării tale, ca anume eu sunt omul pentru care vrei să construiești și anume mie vrei să-mi oferi tot ce ai mai bun. Iar eu te admir, pentru că nu e ușor să aprovizionezi un cămin prin eforturi proprii și muncă cinstită și în același timp să acorzi atenție, dragoste, să fii mereu acolo pentru ai tăi… mai ales într-o epocă în care toate lucrurile se învârt în jurul nostru, fără a mai înțelege ce contează și ce nu.

Nu e ușor să fii bărbat astăzi. Iar tu reușești mai mult decât atât. Reușești să fii bărbatul unei singure femei. Al meu.

A ta,
Luna