Dragostea veşnică este atunci când din nou şi din nou alegi unul și același om

A iubi este o abilitate unică şi în acelaşi timp este o artă, pentru că ne putem îmbunătăţi abilităţile pe care le avem, dar putem şi dezvolta altele noi. După cum spune şi scriitorul american Gary Chapman: „E uşor să te îndrăgosteşti. Dar să continui să iubeşti este problema”.

Dragostea este o alegere.

Întâlnim persoana care ne fac inima să bată mai repede, cu care ne bucurăm să petrecem timpul, să ne distrăm şi să ne sărutăm sub clar de lună. Ne imaginăm o viaţă alături de această persoană, până la adânci bătrâneţi şi cu o mulţime de nepoţi în jurul nostru. Deci alegem. Alegem o viaţă cu persoana iubită. Doar că nu este singura dată când trebuie să alegem. 

Nu vom găsi persoana perfectă care să nu ne dezamăgească niciodată. Niciunul din noi nu este lipsit de defecte. Iar atunci când aceste deficienţe ies la suprafaţă, trebuie să alegem. Foarte des şi toată viaţa. Pentru a lua o decizie de a continua să iubim, trebuie să alegem:

– vom fi noi oare gata să facem aceeaşi alegere chiar dacă noi nu suntem cei aleşi? 

– indiferent ce s-ar întâmpla, în momentele de îndoială, vom alege să iubim aceeaşi persoană?

– cum putem şti că persoana aleasă de noi va deveni un partener minunat, un tată bun pentru copiii noştri? 

– cum putem şti că cel pe care l-am ales nu ne va trăda? Că nu ne va rupe inima în bucăţi? Că nu va profita de vulnerabilitatea noastră şi nu va renunţa? 

Nicicum. Nu ştim cum se va schimba viaţa noastră nici în următoarea secundă, nici în următorii ani. Acest lucru e valabil mai ales când vine vorba despre iubire. Dar faptul că nu suntem siguri de nimic, nu înseamnă deloc că nici nu ar trebui să încercăm. 

Dragostea este o alegere.

Alegem cu cine să trăim, pe cine să iubim. Dar viaţa este viaţă. Partenerii din viaţa noastră ar putea să ne jignească în mod repetat şi atunci vom fi dezamăgiţi… Alegerea noastră se va reduce la faptul dacă vom fi noi gata să lucrăm asupra relaţiilor, să muncim pentru a rămâne lângă persoana care merită.

Oare știm că toate cuvintele partenerului nostru vor fi întotdeauna la fel de frumoase ca la început? Nu ştim sigur. Dar putem să credem că el ne-a ales anume pe noi şi asta e cea mai importantă parte a acestei ecuaţii. El alege, ea alege. Asta este iubirea: adevărată şi eternă. 

Suntem deschişi şi sinceri unul cu celălalt.

Manifestăm emoţii, ne este frică de ceva anume şi în fiecare zi aflăm ceva nou despre partenerul nostru. Viaţa se dezvoltă în moduri diferite şi în ritmuri diferite, iar noi, ca şi toţi oamenii, vom avea momente bune şi mai puţin bune. Dar suntem siguri că avem totul pentru a le putea depăşi: disponibilitatea de a ne alege reciproc.

Succesul unei relaţii se bazează pe alegere. Atunci când doi oameni aleg să se iubească în fiecare zi!

Sursa :