fb

Dragostea nu înseamnă sacrificiu! 10 reguli de bază ale femeii mature în viață și în dragoste

Uneori ne pare că atunci când în relaţie există suferinţă, durere şi conflicte, înseamnă că asta e iubirea adevărată. Dar uităm că toate aceste sacrificii ne fac nefericiţi.

Iubirea înseamnă fericire, nu sacrificiu constant

Am ajuns la o vârstă când mă simt o persoană foarte cinică. Îmi dau seama că nu cred în dragoste, în romantism şi în fericirea veşnică. Păstrez distanța faţă de bărbaţi. Îmi amintesc momentele când puteam aştepta un mesaj ore în şir sau puteam să traversez oceane pentru bărbatul pe care îl iubesc. Erau timpuri când credeam în dragoste şi adoram fiorii ei plăcuţi. Și acum cred, dar m-am maturizat și privesc lucrurile obiectiv: dacă dragostea nu aduce fericire, atunci nu e dragoste.

Maturitatea este vârsta autocunoaşterii

În tinereţe ne căutăm, exasperat, pe noi înşine. Încercăm experimente radicale cu aspectul fizic, cu cariera, cu sexul şi dragostea. Pe când maturitatea este o perioadă frumoasă, când deja ştim valoarea propriei individualităţi, câştigăm bani şi avem succes şi stabilitate în carieră. Atunci privim lucrurile altfel.

Iată 10 reguli de bază pentru a crește o dragoste de durată şi corectă:

1. Nu aşteptăm mesaje sau apeluri de la bărbaţi.

Fie sun singură, fie elimin din listă pe cei care nu găsesc timp să vorbească cu mine.

2. Nu merg la întâlnire, dacă locul şi ora stabilită nu mă aranjează.

Pentru ca întâlnirea să fie una fericită, ea trebuie să fie plăcută ambilor. Dacă pe bărbat nu-l interesează dorința, timpul și comoditatea femeii, atunci nu avem despre ce discuta.

3. Nu iert lipsa cadourilor la propriile aniversări.

Îmi plac bărbații care se gândesc la femeia pe care o iubesc, în cazul dat la mine. Detest zgârcenia și indiferența față de momentele importante din viața omului drag.

4. Nu caut justificări pentru lipsa succesului partenerului.

Nu înseamnă că vreau de la bărbat doar bani, deloc. Dar să accepți orice nu face parte din viața unei femei mature.

5. Vorbesc despre lucrurile care nu-mi plac.

Sigur, nu-l înnebunesc pe bărbatul de lângă mine cu întrebări. Dar sunt lucruri pe care trebuie să le vorbești, pentru a te înțelege mai bine cu omul drag.

6. Nu-mi este frică să întreb despre orice.

Și sunt gata să răspund. În tinerețe ne este teamă să vorbim, la maturitate însă știm că este important asta.

7. Nu încurc sexul cu dragostea.

Sexul poate avea o legătură cu dragostea, dar poate să fie și independent de dragoste. Dragostea înseamnă să taci împreună cu mine dimineața, să ții minte cum îi spune pisicii mele, să știi câte lingurițe de zahăr pun în cafea. Dacă toate astea nu există și există doar contact fizic – înseamnă că pur și simplu facem sex.

8. Nu calc cămășile lui doar ca să arăt că pot face asta. 

Este un obicei copilăresc, pe care-l practici pentru a uimi pe bărbat. Acum fie o faci din plăcere, fie nu o faci deloc.

9. Nu tind să arăt mai bine pentru bărbaţi.

Dimpotrivă, pot fi mai reticentă față de acest subiect. Cel căruia îi sunt indiferentă va trece pe alături, cel căruia îi sunt interesantă se va opri lângă mine.

10. Nu sunt geloasă pe prietenii sau serviciul omului de lângă mine. 

Dacă bărbatul mă iubește, va găsi timp pentru mine, chiar și dacă are 4 servicii și o mulțime de alte ocupații. Și eu trăiesc o viață plină, cu un program încărcat. Dar dacă ambii găsim timp și dorință, e bine.

Am ajuns la o vârstă când sunt distantă şi dură la început. Simt cum încă mai doresc dragoste, mai doresc să simt acei fiori. Dar, cu siguranţă, nu voi face aceleași sacrificii, pentru că ţin prea mult la mine și știu ce înseamnă o dragoste adevărată, matură.

Source :

wiolife