Dragostea nu există trei ani, dragostea nu există o zi. Ea există exact cât vor doi oameni care se iubesc

Se tot fugăresc unii să pună dragostea în perioade de timp. Se bat cu pumnul în piept strigând că mai mult decât spun ei nu poți iubi. Că ceea ce trăiești pentru cineva la un moment dat se termină. Ei au dreptate, pentru că odată tot ei au pus capăt la relația vieții lor. În trecut tot ei au lăsat sau au fost părăsiți. De aici și frustrarea.

Dragostea însă nu are limite, condiții, motive. Când iubești, iubești fără a ține cont de gânduri în plus, de oameni în plus, de timp. Nu o să vă spun eu asta pentru că voi, cei care ați iubit cu adevărat cel puțin o dată în viață, o știți cel mai bine.

Dacă am compara relațiile fericite, de succes și relațiile fără o șansă la viitor v-ați da seama din prima că diferența o face nu felul relației și nici de când aceasta este ci implicarea a doi oameni și modul lor de a iubi dincolo de încercări.

Dragostea nu există trei ani, dragostea nu există o zi. De fapt, nimeni nu știe cât ea există. Nimeni altcineva decât cei care sunt implicați direct, adică cei care iubesc. De ei depinde durata, felul, intensitatea și reciprocitatea unei iubiri. Ei decid când începe o relație și când se termină.

Restul vor avea drept la replică doar atunci când vor trăi dragostea. De asta să nu ascultați niciodată de cei care vă spun să iubiți atât sau atât. Mai bine ascultați omul de alături. Comunicați mai des, iubiți mai mult, trăiți mai intens. Ce prostie să ții cont de povești, de reguli, de indicii. Și apoi singur să regreți asta, să reproșezi unei lumi că nu ți-a dat liniște să construiești în doi, nu în masă.

Dragostea nu există doi sau trei sau zece ani. Există atât timp cât vreți voi să existe. Și nu doar că vreți, dar lucrați la asta în fiecare zi, susținând, oferind, iubind frumos. Găsind după ceartă un compromis. După supărare un motiv de bucurie. După neînțelegere o înbrățișare cât o mie de cuvinte.

Asta face diferența între o dragoste de momente și una pe viață. Anume asta și nu părerile altora. Aveți nevoie de atât de puțin pentru a fi fericiți iar voi căutați pretexte pentru a pune capăt. Prostii. Iar în dragoste nu există prostii. Poate în pat. Dar asta deja e alt subiect. Iubiți sincer și nu mai căutați să vă împingă cineva pe la spate să iubiți sincer.

Dragostea nu există trei ani, dragostea nu există o zi. Ea există exact cât vor doi oameni care se iubesc.