Dragostea niciodată nu a fost un monolog de prost gust. Dragostea este un dialog fericit cu doi oameni în loc de linii

Relațiile în care doar unul din parteneri iubește, doar unul se implică sau unul construiește sunt relații care în câteva luni, într-un an sau în ceva timp se vor încheia. Mai mult, în urma lor va rămâne un gust amar din partea celui care a oferit și neînțelegere din partea celui care a cerut. Ele sunt relații în care dragoste nu a fost.

Pentru că dragostea nicidoată nu a mers singură în relațiile fericite iar fericirea niciodată nu a cunoscut suferință acolo unde doi oameni se iubesc. Da, cineva oferă mai mult și cineva mai puțin, cineva iubește mai puternic, cineva se implică mai responsabil, dar până la urmă după ce tragi linia vezi că este echilibru, este pasiune, este dorința ambilor de a continua. Înțelegi asta după ce trăiești, după ce citești în ochii celuilalt aceeași nebunie ca și la tine. Și încredere. Nimic nu se compară cu siguranța că el este omul tău. Atunci când te simți prost și ai nevoie de susținere, atunci când vii obosit acasă de la serviciu și vrei doar cineva să te îmbrățișeze cald, atunci când vrei pur și simplu să porți o discuție firească cu omul tău, nu vei alerga în relații străine să-l găsești, vei ști că ele este alături de tine. Dacă nu va fi, vei înțelege prima data, vei reproșa a doua și la a treia vei pleca. Oamenii suferă nu că celălalt e mai urât sau mai slab, ci că este indiferent. Iar indiferența ucide. La fel și în dragoste.

Dragostea niciodată nu va continua în singurătate. Nu se vor construi relații putenice cu un singur om. Nu va iubi doar unul iar celălat se va delecta de la rezultat. Dragostea este un dialog continuu. Nu există azi să iubești mai mult și mâine mai puțin. În fiecare zi iubești. Nu există azi să vrei și mâine să lași. Atunci nu e dragoste. Tot ce stă în spatele unei relații fericite și de lungă durată este dorința din fiecare zi a celor doi să fie împreună, comunicarea, lupta pentru mai frumos, mai bun, mai sigur. Nu forțat, nu obligat, nu de nevoie. Ci conștienți de ceea ce poate ieși din asta. Dragostea uneori e nebună, nu te întreabă când vine și mereu o știi când pleacă. Dar atunci și să o trăiești trebuie la nebunie. Ca să ai parte de liniște peste ani. Dragostea nu se rezumă la dorință, pasiune, plăceri. E și să ai motive să pleci uneori și să rămâi alături. E și să ai motive să iubești și să oferi mai mult. E și să te implici, să împarți, să cucerești în fiecare zi. Nu este greu să te îndrăgostești, e greu să menții o dragoste. Ideea e că se merită mult mai mult decât efortul depus. Oricum luptați în doi. Împarți la doi. Vă susțineți unul pe celălalt. Iubiți ambii.

Dragostea niciodată nu a fost un monolog de prost gust. Dragostea este un dialog fericit cu doi oameni în loc de linii.