Dragostea este ceea ce se întâmplă după ce facem dragoste

S-au plăcut din prima. S-au luat de mână. Și-au împărțit cuvinte frumoase. Au luat cina împreună. Au mers la el sau la ea. Au făcut dragoste. Au băut o cafea a doua zi, dimineața. S-au despărțit. Nici el, nici ea nu vor numi vreodată asta iubire sau măcar un sentiment de lungă durată.

Nu-și vor aduce aminte peste ani și nu vor ține unul la celălalt. Nu vor avea o relație și nici copii împreună nu vor avea. Pentru că doar cu o noapte fierbinte nu faci familie. Pentru că dragostea este ceea ce se întâmplă după ce facem dragoste.

Dragostea e recunoștința de a fi alături de cineva și împlinirea pe care o găsești lângă inima lui. E responsabilitatea pe care ți-o asumi, de a iubi în deplină maturitate și înțelegere. Fie că ești în pat cu el, la cină sau pur și simplu sunteți împreună, trăiești aceeași stare de bine, pentru că ești cu el.

Să spui “te iubesc” și să aștepți un răspuns de la omul de lângă nu e suficient. Trebuie să urmeze ceva după acest te iubesc, cum trebuie să fie şi o dovadă de dragoste după o noapte petrecută în doi. Pentru că ceea ce faci după asta va demonstra dacă ții cu adevărat la cel de alături sau consideri asta doar o aventură. Pentru că dragostea este ceea ce se întâmplă după ce facem dragoste.

Dragostea e capacitatea să-ți asumi rolul de iubit sau de om căsătorit. E dorința de a împărtăși cu cel de alături toate momentele, nu doar cele mai bune.

Dragostea e când fericirea lui e și fericirea ta. Astăzi, acum și nu într-un viitor neprevăzut. Dragostea e să lăsăm deoparte așteptările noastre și să vedem pe omul drag așa cum este el. Trăiești acest sentiment nu pentru a obține ceva sau a cuceri pe cineva, dar pentru a te regăsi în visurile unui om îndrăgostit de tine.

În planurile lui de viitor. Așa că dragostea nu e doar momentul când faci dragoste. Atunci e firesc să vrei și să ai. Mai bine zis, e momentul de după. Când, pe lângă pasiune, mai ai nevoie și de implicare. De exercițiul atașamentului și al încrederii în omul drag.

Când doi oameni își mulțumesc că au fost împreună şi continuă să împartă o lume și o viață la doi. Când e devotament, lupta continuă pentru a păstra fericirea.

Pentru că nimic nu poate continua corect fără demonstrație și fapte, pentru că dragostea este ceea ce se întâmplă după ce facem dragoste.

De Vorbă cu Tine