Dragostea este când oferi omului drag șansa să aleagă și el te alege pe tine

Dragostea dintre doi oameni trece dincolo de emoții, dincolo de dorințe și plăceri. Dragostea înseamnă alegeri. Alegi să iubești pe cineva, uneori chiar mai mult decât pe tine. Alegi să fii cu el și nu cu alții. Alegi să construiești împreună și nu să distrugi. Alegi să fii de acolo decât de altundeva. Alegerile te vor face să fii sau să nu fii fericită. Să ai o relație frumoasă sau una de umplutură. Să fii mândră de bărbatul tău sau nu. Alegerile transformă dragostea în momente de viață sau clipe de ură. Ceea ce alegi te reprezintă și îți determină viitorul, lumea ta și lumea lui, povestea ta și povestea voastră. Alegerile te fac fericit sau nefericit.

Perioada asta pe care noi o numim dragoste este de prea scurtă durată pentru a ne face să alegem și suficient de lungă pentru a ne îndrăgosti. Dar dincolo de dragoste este libertatea. Fiecare om decide singur când să intre într-o relație și când să plece. Firește, înfluențat de dragostea sau de indiferența celuilalt. Însă doar abia când oferim celuilalt libertatea de a alege poate fi dragoste. Pentru că această emoție nu vine din obișnuință și nici din respect, respectul este consecința existenței dragostei. Abia când ne dezicem de obișnuința de a impune celuilalt să spună te iubesc, de a-l face să vină la tine și să nu vină la altcineva, abia atunci primim șansa de fi iubiți cu adevărat. Iar iubiți cu adevărat nu înseamnă să simți fluturii ăia în stomac și nici să vrei să te jertfești pentru celălalt. Dragostea înseamnă maturitate, atitudine, grijă, conștientizarea că sunteți doi, implicare. Abia când omul drag le vrea pe toate astea fiind liber în alegeri, putem spera la o dragoste sinceră. Și nici atunci nu vom ști dacă e adevărată. Timpul are grijă să facă diferența. Timpul și algerile în timp.

Dragostea este când vrei să mănânci o bucată de tortă și te gândești dacă și celălalt a mâncat. Dragostea este când te afli la kilometri distanță și te gândești dacă ea sau el s-a acoperit cu plapuma înainte de somn. Dragostea e dorința și alegerea să riști împreună, să trăiești împreună și binele și răul, să faci să fie cât mai puțin rău, să lupți pentru fericire, să o creezi prin ceea ce ești și ce demonstrezi. Dragostea este încrederea că totul va fi bine și intenția să oferi această încredere. Dragostea este lipsa dependenței, lipsa insistării, lipsa fricii că ai putea pierde. E delectarea de la prezența celuilalt, de la gândul că poți face fericit pe omul drag. Dragostea e o plăcere matură cu miros de nebunie.

Dragostea este când oferi omului drag șansa să aleagă și el te alege pe tine.