Dragostea e ca un supermarket: ia ce vrei de la celălalt, dar nu uita că în față te așteaptă casa. Pentru totul trebuie să plătești

Până și în dragoste trebuie să răspunzi cu dragoste, dacă vrei fericire. La o emoție sinceră trebuie să răspunzi cu o emoție sinceră, dacă vrei relații de lungă durată. La încredere trebuie să răspunzi cu încredere, dacă vrei un om corect alături. Atunci când cineva te iubește, îți oferă tot și mai mult ca atât. Atunci poți să iei ce dorești de la celălalt: emoțiile lui, fericirea lui, timpul lui, până și sufletul. Dar asta încă nu e dragoste. Dragostea e când sentimentele se întorc cu aceeași intensitate la celălalt. Dragostea e când răspunzi la fericire cu fericire.

Nu poți să fii iubit fără să iubești și să spui că trăiești dragostea. E o emoție intensă, e un devotament absolut, dar nu e dragoste. Așa cum plătești pentru ceea ce cumperi, așacum plătești în viață pentru greșelile tale, așa trebuie să plătești și pentru o iubire sinceră. Numai că în dragoste nu plătești cu bani sau cu regrete, dar cu reciprocitate. Ceva el îți oferă, ceva tu îi oferi. Te iubește, îl iubești. Oferă, oferi.

Te-ai simți aiurea dacă ai lăsa pe cineva să te poarte în inima și sufletul lui, iar tu ai fi indiferent. Nu așa se procedează când e vorba de dragoste adevărată. În numele dragostei, celălalt îți permite să faci ce vrei cu emoțiile lui, dar nu uita că vine timpul când trebuie să plătești pentru asta. Atunci fie iubești și tu, fie te lasă și apoi regreți enorm. Fiecare emoție și fiecare plăcere își au prețul lor. Dacă înțelegi asta, vii cu deschidere și sinceritate alături de omul drag și-l iubești la fel de mult. Dacă nu, riști să rămâi dator pentru toată viața. Atunci e mai greu. Iubește la timp, iubește reciproc.

Dragostea e ca un supermarket: ia ce vrei de la celălalt, dar nu uita că în față te așteaptă casa. Pentru totul trebuie să plătești.