Dragostea conştientă şi maturitatea emoţională sunt mult mai bune decât orice poveste de dragoste

Cu greu poți numi sănătoasă dorinţa de a romantiza iubirea adevărată sau de a idealiza o persoană. La final, dacă te concentrezi pe o viziune falsă a relaţiilor şi încerci să găseşti partenerul perfect, iar imaginea lui nu este decât altceva decât o figură a imaginaţiei tale, atunci pur şi simplu nu vei putea vedea persoana care ţi se potriveşte cu adevărat. 

Încă din copilărie, înţelegerea şi percepţia noastră despre iubire s-a bazat pe basme, poveşti şi pe relaţii fericite. Dar în viaţa reală, totul arată complet diferit

Adevărata fericire se naşte într-o relaţie conştientă, matură emoţional, dar nu se bazează pe poveşti cu prinţi şi cu pantofi de cristal. Este foarte important să ne amintim că iubirea adevărată nu vine de la cineva anume, dar din interiorul nostru.

Adică relaţiile puternice trebuie să fie construite conştient, în mod intenţionat. Să fie bazate pe maturitatea emoţională a ambilor parteneri.

Dragostea conştientă nu se teme de singurătate.

Cuplurile care iubesc în mod conştient, nu se privesc ca perechi de suflet. Iniţial, este vorba despre doi oameni cu drepturi depline, care nu se tem să trăiască o viaţă independentă. Îşi împărtăşesc în mod voluntar emoţiile cu partenerul şi astfel de relații aduc plăcere ambilor parteneri.

În schimb, acei parteneri care se află într-o relaţie inconştientă, de obicei, sunt imaturi. Ei caută doar pe cineva care să le satisfacă nevoile emoţionale şi să îi ajute la realizarea liniştii sufleteşti.

Dar un astfel de ataşament este toxic.

Manipularea şi şantajul emoţional ascuns îi ajută pe asemenea persoane doar să scape de singurătate. Ei nu înţeleg cum să facă faţă imaturităţii emoţionale. Cei care sunt conştienţi de plinătatea propriei personalităţi şi care reuşesc să găsească aceeaşi persoană matură emoţional, se bucură de o iubire conştientă, în care totul se întâmplă firesc.

Nu există cerinţe sau lacune care să fie completate, încrederea şi înţelegerea prevalează în aceste relaţii.

Cel mai bun lucru este să fii tu însuţi, să devii cea mai bună versiune a ta. Să devii matur emoţional, să îți creşti stima de sine, să îţi alegi câteva valori şi să le respecţi. Este foarte important să înveţi să fii mulţumit de sine şi să înţelegi că singurătatea este inofensivă şi nu reprezintă un pericol.

Nu forţa pe cineva să fie lângă tine doar pentru că ţie îţi este teamă să fii singur cu tu însuţi. Nu suprima emoţia plăcută de la începutul unei relaţii. Nu te teme să repeţi greşelile trecutului. Ai deja o experienţă, ai învăţat deja multe şi ştii exact de ce ai nevoie.

Niciodată nu uita că eşti demn de iubire. 

Sursa :