Dragostea are o singură lege: trebuie să-l faci fericit pe celălalt

Te-ai întrebat vreodată de ce ești alături de omul tău? Simplu, care sunt motivele? Că-l iubești? Că te iubește? Asta e starea firească a lucrurilor. Dar ce te motivează să te culci seara alături și dimineața să vă treziți împreună? Pur și simplu că așa trebuie? Nu merge. Pentru că a devenit o obișnuință? Nici așa. Vezi bine, mulți oameni gândesc traiul în doi ca un rod al iubirii lor, fără a înțelege că această iubire trebuie întreținută.

Iar să rămâi alături de cineva nu e un lucru ușor. Înseamnă să te potrivești dorințelor și plăcerilor celuilalt. Să înțelegi caracterul și să rabzi capriciile. De asta cei care se hrănesc doar din plăceri și mofturi nu rămân mult timp împreună. Doar cei care trăiesc o fericire comună ajung să-și mulțumească reciproc pentru lecțiile oferite și pentru că există unul în viața celuilalt. Da, secretul unei relații de durată e să-l faci fericit pe celălalt. Sau și mai corect, să-l faci fericit fără a-ți face din asta un scop.

Într-o relație sănătoasă lucrurile merg de la sine. Și dorința de a-l face pe omul drag fericit nu implică niciun efort. Vrei asta și crezi că așa e corect. Iar omul de lângă crede la fel. Aceasta stă la baza unei iubiri de-o viață: gândul că azi și mâine, și în fiecare zi ai șansa să fii alături de omul iubit și să-l faci, prin toate mijloacele posibile, fericit. Și tu să primești la fel de multă fericire.

Dragostea are o singură lege: trebuie să-l faci fericit pe celălalt.

Foto: weheartit.com