Dragostea adevărată e când vrei să ai pe cineva în viața ta și nu în patul tău

Fiecare trăiește dragostea în felul său. Unii preferă iubirile intense, alții emoțiile de-o viață. Unii se îndrăgostesc repede, alții prea greu. Dincolo de asta, femeile și bărbații au iubit cu adevărat doar atunci când s-au detașat de pofte și interese și au înțeles dragostea ca un moment de suflet, unul sacru și de lungă durată. În rest, multe s-au rătăcit în paturi străine și mulți au cucerit pe-o noapte. Iar asta nu e dragoste, e instinct. Iubirea sinceră trece dincolo de instinct, ea pune fericirea celuilalt cel puțin la același nivel cu fericirea proprie. Iubirea e când accepți lumea și viața omului drag.

Atunci când vei trăi fiecare moment, când vei dori fiecare sărut, când îți va fi dor cu adevărat și vei înțelege că fără omul ăsta nu poți fi fericit, atunci când te vei schimba pentru că iubești și când vei ceda în fața dragostei, abia atunci vei ști că e mai mult decât dorință. Vei fi alt om și vei iubi alt om. Vei lăsa deoparte capricii și orgolii și vei invita în viața ta o femeie pe care o crezi mai mult decât de ocazie sau un bărbat pe care îl simți acolo, în inima ta. Bărbat sau femeie, vei ști că de data asta e diferit. Nu mai vrei aventură, nu mai poftești nebunie de scurtă durată. Vrei un suflet de om iubitor. Vrei dragoste.

Trebuie să faci diferența între oamenii care te vor în patul lor și cei care te vor în inima și viața lor. Trebuie să știi că primii îți vor trimite într-o zi un mesaj scurt de adio și ultimii vor face tot posibilul să te păstreze alături. Trebuie să știi să alegi. Alegi pe cine să iubești, alegi ce să faci, alegi cu cine să faci. Apoi suporți consecințele. Nu că dragoste n-ar trece și ea prin pat. Trece și de cele mai multe ori rămâne acolo peste noapte. Doar că asta se întâmplă după ce accepți pe acel om în viața ta și după ce el te acceptă pe tine să fii parte a lumii lui. Trebuie să știi să iubești. Trebuie să știi să faci diferența.

Dragostea adevărată e când vrei să ai pe cineva în viața ta și nu în patul tău. 

Foto: sechenoff.com