Draga mea, tu nu-i ești datoare cu nimic, să știi asta

Societatea ți-a creat iluzia că ceilalți din jur ar fi datori cu ceva față de tine.

De aceea, de multe ori când te implici într-o relație, de prietenie sau de dragoste, ai mari așteptări față de omul de lângă tine. Nu întotdeauna poți fi o persoană semnificativă și importantă în ochii celor pe care îi întâlnești.

Unora le poți trezi emoții pozitive. Altora nu le pari a fi interesantă. Din această cauză, nimeni nu este dator să împrietenească cu tine, să se comporte într-un fel anume.

Nimeni nu este dator să-ți fie fidel, doar pentru că tu ești fidelă.

Nimeni nu este dator să te ajute în momente dificile. Nimeni nu este dator să te comptimească, să-ți fie mentor și să te liniștească în momentele de criză. Nimeni nu-ți este dator să-ți suplinească golul din interior și să-ți asculte experiențele pe care le-ai trăit.

Nimeni nu-ți este dator să se comporte cu tine așa cum tu te-ai coportat cu el. Nimeni nu este dator să-ți ofere aceleași sentimente.

La rândul tău, draga mea, nu ești datoare cu nimic nimănui.

Nu te preface.

Fii tu însăți și eliberează-te de frica că ai putea să nu fii pe placul tuturor. Lasă-i pe cei de lângă tine să fie firești și naturali. Trebuie să înțelegi că indiferent de relația pe care o ai nu ești obligată să renunți la propriile visuri și dorințe.

Nu trebuie  să fii nevoită să sacrifici totul pentru a te simți iubită. Nu ești datoare să te justifici și să permiți control absolut asupra ta.

Cu drag, Mary!