Draga mea iubită, lasă-mă să fiu bărbat

Am scris rândurile astea pentru că cred că așa reușesc să îți spun tot ce nu am curaj să îți spun când mă uit în ochii tăi.

Aș vrea să știi că te văd. Chiar dacă ai impresia că nu o fac. Chiar dacă poate ți-ai dori să zic alte cuvinte, să fac alte gesturi, să mă comport diferit…

Fac tot ce știu eu să fac.

Nu am învățat cum să iubesc.

Am lipsit de la școală când era cursul ăsta sau poate chiar nu ne predă nimeni lecția asta. Dar toată lumea se așteaptă să știm.

Dar, draga mea, mă străduiesc.

Știu că pot fi bărbatul pe care ți-l dorești aproape. Dacă m-ai lăsa să fiu…

Dacă nu ai mai spune tuturor în jur că tu, de fapt, nu ai nevoie de un bărbat în viața ta, că tu te descurci și singură, că ești independentă și așa vrei să rămâi.

Știu asta! Știu că dacă mâine aș pleca, te-ai descurca și fără mine.

Dar încă sunt aici. Și pare că tu vrei să fiu aici.

Fă-mi loc în lumea ta.

Lasă-mă să te surprind.

Lasă-mă să scriu eu primul mesaj de “Bună dimineața!”.

Chiar dacă ești a mea acum, am nevoie de vânătoarea care m-a făcut să te cuceresc.

Lasă-mă să îți deschid portiera mașinii, fără să glumești pe seama gestului meu. Mă simt elegant când fac asta și îmi place sentimentul.

Lasă-mă să fac eu cumpărăturile. Probabil am să uit să iau avocado, dar putem să gătim altceva în seara asta? Te rog, hai să nu ne mai certăm pentru lucruri insignifiante.

Dă-mi voie să te duc eu dimineața la birou, cu mașina mea. Și-am să vin să te iau, după-amiaza. Îmi place să fac asta pentru tine. Sunt mândru că ești a mea și îmi place cum se uită colegii tăi cu invidie la mine.

Mă face să mă simt bine, că tu ești a mea, și vii la mine, și mă săruți pe mine. Lasă-mă să savurez sentimentul ăsta.

Mă topesc când văd că poți încropi o ținută pentru tine, din hainele mele! Mi se pare minunat.

Dar știi… iubesc atât de mult feminitatea ta. Și când îmbraci o rochie roșie, cu sandalele cu toc, primite de la prietenele tale… E imaginea perfectă pentru mine: iubita mea, strălucind în esența ei feminină!

Când te îmbraci așa, mă faci să îmi doresc să renunț la tricoul gri și converși și-mi calc cămașa singur, doar să fiu “pe măsura ta”. 🙂

Ador puterea ta. Și nu, iubito, nu îți pierzi puterea când plângi.

Nu îți mai ascunde chipul când vrei să îmi povestești provocările tale. Lasă-mă să îți văd vulnerabilitatea, lasă-mă să fiu eu tare pentru tine, dă-mi voie să îți demonstrez că pot fi stâlpul tău, atunci când simți că nu mai poți.

Iubito, spune-mi simplu ce vrei de la mine.

Cere-mi ce îți dorești când suntem calmi amândoi. Nu doar când ne certăm și începi să înșiri lucrurile pe care nu le fac, dar pe care ți le dorești.

Dacă nu îmi spui ce vrei, nu pot ghici.

Știu, intuiția ta e altfel și tu mă ghicești în avans. Dar eu funcționez diferit.

Știi, noi, bărbații, chiar avem esența masculină în noi. Chiar putem fi bărbații despre care citești articole pe internet, cei care par a fi “pe cale de dispariție”.

Dar avem nevoie de spațiu, ca să ne exprimăm masculinitatea.

Provoacă-mă să fiu varianta mea cea mai bună, în fiecare zi. Ajută-mă să îmi împlinesc valorile.

Lasă-mă să fiu bărbat.

Pentru tine.

Pentru mine.

M.