Dragă femeie puternică, să nu îți ceri niciodată scuze pentru aceste lucruri

Ești o femeie puternică și nu trebuie să ascunzi acest lucru. Puternică te-au făcut experiențele pe care le-ai trăit, fiecare om care te-a dezamăgit, trecutul în care ai lăsat o parte din tine. Nu trebuie să ascunzi valoarea ta.

Nu încerca să asculți de oamenii răi, invidioși, care nu suportă ideea că nu te pot controla. Nu te limita la reguli care nu îți aparțin. Și mai ales, nu trebuie să-ți ceri scuze pentru aceste lucruri, niciodată:

Ești sigură pe tine

Da, ai și momente de incertitudine, momente în care plângi și suferi. Este normal, ești om, ai o sensibilitate, un fel de a fi. Dar în raport cu cei din jur manifești o siguranță demnă de invidiat. Știi foarte clar ce vrei de la viață și pe cine vrei să ai alături.

Nu trebuie să-ți ceri scuze pentru faptul că în mintea ta gândurile sunt ordonate. Sau că poți lua decizii mult mai ușor. Nu așa te-ai născut, lecțiile de viață te-au motivat să fii mai sigură, mai directă uneori, mai convinsă de lucrurile în care crezi.

Te iubești și te respecți

Ai învățat acest lucru, nu l-ai moștenit. Ai învățat că primul om cu care trebuie să dezvolți o relație sănătoasă ești tu. Primul om pe care trebuie să-l iubești cu adevărat ești tu. Atunci și cei din jur te vor putea iubi într-un fel corect.

Nu înseamnă că ești egoistă, pur și simplu pui preț pe viața ta. Nu-ți cere scuze pentru faptul că ai crescut, ai învățat să nu-ți pese de vocile invidioase. Ai reușit să fii superioară gurilor rele. Acum te iubești cu adevărat, este darul tău.

Îți urmezi visurile, scopurile

Cei care nu reușesc, îți vor spune că ești prea individualistă. Cei care nu au ajuns la nivelul tău, îți vor reproșa că ai uitat de ei. Dar ei nu știu că cel mai important moment este să nu uiți de tine. Să nu uiți cine ești, ce vrei, care sunt dorințele tale.

Ești femeia care continuă să-și urmeze visurile, pentru că sunt o parte din tine, te reprezintă, realizarea lor te face fericită. Ești femeia care vrea să ajungă undeva de una singură, fără să se folosească de slăbiciunile cuiva.

Poți îndepărta oamenii alături de care nu te regăsești

Este absolut firesc să lași în urmă oameni și povești care nu sunt pentru tine. Pur și simplu nu te regăsești alături de ei, nu împărtășiți aceleași valori, nu aveți aceleași interese. Este în regulă să te detașezi de oamenii răi și egoiști.

Unii îți vor spune că ești prea dură, tu le vei răspunde că e vorba despre viața ta și alegerile tale. Nimeni, dar nimeni nu are dreptul să îți reproșeze faptul că vrei să trăiești în liniște, departe de oameni bârfitori și manipulatori.

Ești directă

Poți să spui lucrurilor pe nume, chiar dacă acest comportament deranjează pe unii. Ai învățat că este mult mai sănătos să vorbești direct, decât să te prefaci. Să explici ce crezi, decât să porți măști. Cei care vor înțelege vor rămâne.

Nu trebuie să îți ceri scuze pentru lucrurile care contează pentru tine. Pentru acțiunile care te reprezintă. E vorba despre viața ta, despre libertatea ta, despre felul tău de a fi. Puterea ta interioară este unică, nu lăsa pe nimeni să ți-o schimbe.

© De Vorbă cu Tine