fb

PovesteaTA. „Dragă C., ți-am trimis un mesaj plin de ură. Acum vreau să zic altceva”

Ea este o femeie cu un trecut. Ceva timp în urmă avea sufletul bucățele și orice cuvant scris „urla” ura din sufletul ei. Atunci durerea era dusă la extreme și nu înțelegea că oamenii sunt doar niște călători în viața fiecăruia și că orice se întâmplă are un motiv. Acum, ea are sufletul curat. În sfârșit poate să transmită niște gânduri fără a avea ură sau răutate, poate doar regrete că și-ar fi dorit sa fie altfel, deși altfel nu înseamnă ineaparat mai bine…

„Draga C.. Prin luna aprilie, după ce am aflat că urmează să te căsătorești cu amanta, ti-am trimis un mesaj plin de ură, un mesaj în care ti-am zis că îmi doresc să mori… Acum regret enorm acel mesaj, cuvintele acelea erau din prea multă ură. Îmi cer iertare acum pt acele cuvinte… sper să mă ierți. Azi este prima dată în ultimii 7 ani cand nu îmi ești alături de ziua mea, azi nu mai primesc coșulețul cu trandafiri în culorile echipei mele de suflet, la 3 noaptea, ora la care m-am nascut. Au trecut 10 luni de când NOI s-a transformat în EU și TU… 10 luni în care m-am gândit cu groază la ziua mea de naștere fără tine, am avut momente când îmi doream sa nu mai prind ziua asta… incredibil ce prostuta am fost. Azi chiar sunt fericită, spre uimirea mea și a celor din jur. Nu zic ca încă nu regret ca nu te mai am alaturi, doar ca în sfârșit sufletul meu zâmbește și fără tine, da chiar zâmbește, indiferent ca tu in doar 10 luni te-ai căsătorit și urmează să fii tată. Azi chiar va doresc să fiți fericiți, să vă iubiți sincer, să nu procedezi și cu ea așa cum ai făcut cu mine.

Când în sufletul meu era doar ură, nu credeam că voi mai fi fericită vreodată, ma legam cu disperare de orice speranță că te vei întoarce. Acum îmi e clar că nimic nu este întâmplător, acum stiu ca voi putea iubi din nou. Îți mulțumesc pentru cei 6 ani minunați, pentru faptul că m-ai iubit sincer. Îți multumesc si pentru despărțire, așa am aflat cât sunt de puternică. Acum păstrez în suflet doar ceea ce a fost frumos intre noi, dezamagirile le-am aruncat la gunoi și acolo vor rămâne. Te voi purta în suflet toată viața și te voi iubi mereu, chiar dacă fiecare dintre noi acum avem drumuri separate. Vroiam doar să ști că nu te mai urăsc, acum te iubesc și iubesc viața, acum știu să mă bucur de orice lucru mărunt. Îți multumes încă o dată că ai existat in viața mea. Se spune că în viață plătim pentru tot răul făcut, legea bumerangului, dar acum iți jur că mă rog la Dumnezeu ca tu să fii excepția de la regulă, și să nu treci niciodată prin ceea ce am trecut eu.

Să ai o viață frumoasa dragul meu C. și un drum lin, fără prea multe gropi.”

Gândurile nu întotdeauna vin din prima. Dorințele nu întotdeauna pleacă de la început. E suficient să treacă ceva timp ca să înțelegi unele lucruri. Atunci nu face decât să spui ceea ce simți și să mergi mai departe.

Foto: maxbarskih.com