Deseori, a doua iubire este mai puternică decât prima. Iată de ce!

Prima este puternică, dar oarbă. A doua este puternică, dar înțeleaptă și durabilă.

Eram un copil. Poveștile despre prințul pe cal alb m-au făcut să-l caut pe-al meu la fiecare colț. Când l-am întâlnit credeam că toată lumea este la picioarele mele. Nu vedeam sfârșitul și marginea fericirii și dragostei mele. Fiecare gest drăguț sau zâmbet erau pentru mine o adevărată comoară.

Le strângeam și le colectam în mintea mea punându-le pe repeat iar și iar. Era o poveste de dragoste romantică, pentru că i-am spus „Da” prințului meu.

Mai aproape de anii de adolescență aceasta nu mai semăna cu un basm, dar cu o telenovelă. S-au început dramele, dar încă eram într-o iluzie pe care am creat-o pentru noi.  Nu mai vorbeam, la început pentru o săptămână, apoi ne certam în mod constant. Fiecare despărțire dura mai mult decât cea anterioară. Dar el se tot întorcea și continuam să cred că viitorul nostru este comun.

Au mai existat situații similare. Îmi dădeau motive să mă întorc la el și speranțe că voi putea face viața noastră o poveste. Experiența primei mele povești de dragoste furtunoase, m-a învățat să văd prințul în fiecare băiat. Dacă în el era ceva bun, înseamnă că în fiecare este.

Societatea ne învață să nu ne uităm niciodată prima iubire și întotdeauna să lăsăm loc pentru ea în inima noastră. Am făcut-o prea mult timp.

Nu pot să spun ce s-a schimbat la el și nici nu pot spune ce m-a făcut să renunț. Poate că încăpățânarea ne-a convins că în cele din urmă, nici unul dintre noi nu va ceda. O astfel de situație m-a făcut să cred în finalul inevitabil al oricărei relații. Deja la a doua întâlnire, mă întrebam: „Oare cât timp va dura?” Totul se sfârșește. Știam acest lucru atunci când începeam un alt roman.

Abia la 24 de ani, mi-am jurat că nu voi mai încerca. Și în acel moment, în viața mea a apărut marea mea iubire. Cu tot sarcasmul meu pretențios, cu inima mea rănită, cu visele mele distruse și cu micșorarea constantă a sentimentelor, m-a cucerit.

Era un gentleman, deși toți sunt la fel la început. Îmi aminteam mereu de prima mea dragoste, de fiecare tip care m-a trădat și reveneam imediat pe pământ.

După 4 luni, inima încă îmi era intactă. Am început să-l numesc „prietenul meu”, să las lucruri în casa lui, motivând că apartamentul său este mai aproape de munca mea.

Acum trăim împreună și în ciuda fotografiilor romantice de pe rețelele de socializare, avem și noi probleme. Dar acestea sunt lucruri pe care le iubesc. Fără certuri și dispute nu am fi crescut și evoluat.

Da, uneori privesc înapoi, intru pe paginile foștilor și mă gândesc ce ar fi fost dacă. Dar revin imediat la realitate. Îmi amintesc că atunci iubirea era doar o mică parte din acea relație. Acum, trăiesc într-o lume reală cu acest bărbat adevărat, care nu m-a rănit niciodată. Știu cât de fericită și puternică sunt.

Prima dragoste este nevinovată. Trăiești orbit, fără înțelegere și fără principii comune.

A doua dragoste – cea adevărată. Ai crescut cu durerea din trecut. Îți revine să cunoști o persoană, să i te deschizi și să te primească așa cum ești. Apreciază-te și respectă-ți jumătatea. Prețuiți ceea ce faceți unul pentru celălalt.

Sursa :