Două cuvinte care sunt mai importante într-o relație decât „te iubesc”

Există o expresie aproape magică care poate face orice relație să fie mai profundă și mai durabilă, dar pe care aproape nimeni nu o spune. De câte ori ați spus persoanei iubite „te iubesc”?

În dependență de cât de lungă a fost această relație, dar și de nivelul temperamental, poate fi vorba de zeci de ori, de o mie de ori sau chiar și un milion. Expresia cuvintelor de dragoste are o deosebită importanță în orice relație.

Însă dacă ai cunoaște aceste cuvinte, asta ți-ar permite să îți faci partenerul să se simtă ca o persoană cu adevărat importantă și vă va ajuta să fiți și mai apropiați. Care sunt aceste cuvinte?

Te apreciez!

Sunt niște cuvinte aparent simple, dar foarte importante, pe care ar trebui să le rostim cât mai des în relațiile noastre romantice. Aprecierea este piatra de temelie a oricărei alianțe de durată. Într-o astfel de relație, este ușor să să găsești probleme sau acțiuni care par a fi ofensatoare.

Dar găsind lucruri care să îți permită să valorifici partenerul și să poți să exprimi această apreciere, ambii vă veți simți mai fericiți și mai apropiați. Capacitatea de a fi recunoscător este calitatea care îi face pe oameni să vrea să petreacă cu această persoană mai mult timp împreună.

De ce oare aceste cuvinte „te apreciez” ar fi mai puternice decât a spune cuiva „te iubesc”? Expresia „te iubesc” adesea devine un declanșator, pentru că fiecare persoană știe că ar putea urma o trădare, așa că suntem atenți la aceste cuvinte. Dar expresia recunoștinței pentru aproape toți noi este o emoție sigură.

Când spunem cuvintele de iubire, adesea le percepem ca pe ceva obișnuit. Sunt niște cuvinte foarte des spuse. Însă expresia „te apreciez” provine din inimă și provoacă cea mai sinceră reacție. Recunoștința ne face mai puternici. Atunci când suntem recunoscători, sănătatea noastră mentală, fizică și emoțională se îmbunătățește semnificativ.

Când poți spune cuiva „te apreciez”.

Când vrei să îi mulțumești persoanei dragi pentru calitățile sale unice. ( Te apreciez că ești atât de amuzantă/ amabilă/ iubitoare ).

Când vrei să îi mulțumești pentru anumite lucruri, chiar dacă sunt mărunte. ( Apreciez că îmi faci cafea/ că ai luat copiii de la grădiniță/ că ai pus hainele la spălat).

Sau o poți spune pur și simplu.

Esența cuvintelor este să gândești și să simți într-adevăr așa!