Doar TU eşti unica sursă a tuturor nefericirilor tale. Iată ce poți să faci, ca să readuci încrederea în viața ta

Te-ai întrebat vreodată dacă problemele tale sunt reale sau doar o proiecţie voluntară a ta? Oare nu sunt ele ceva ireal, de care ai devenit dependentă în timp? Poate ele îţi acoperă un anumit gol? Şi oare merită să fii nefericită pentru a umple această pustietate?

Singură îţi creezi nevoile. Priveşte – atunci când dispare o problemă, o altă nenorocire îi ocupă locul. Situaţia aminteşte de un şarpe care-şi schimbă constant pielea, dar în esenţă tot şarpe rămâne.

Din moment ce ai soluţionat o problemă, în mod miraculos te atacă alta. Şi dacă vei fi mai atentă, vei înţelege că cea din urmă e similară primei.

Pur şi simplu oprește-te un moment şi priveşte cu ce lucruri inutile te ocupi. Îţi creezi o problemă, apoi te arunci în căutările soluţiei. Dar de ce ţi-o faci cu mâna ta din start? Rezolvarea ei se află chiar la început, pur şi simplu nu îi permite să apară. Tu nu ai o problemă, ar trebuie să accepţi asta.

Din moment ce îţi vei lărgi propriile orizonturi – se vor micşora problemele tale şi frica ta în faţa lor. Proporţiile lucrează în felul următor: conştientizarea minimă – probleme maxime, conştientizarea maximă – probleme minime.

De fiecare dată când observi că începi să te îngrijorezi din cauza unui lucru şi obsevi că acumulezi şi chiar emani energie negativă, fă câţiva paşi înapoi. Fă ceva chiar în acea clipă. Relaxează-te şi nu permite conştiinţei tale să fie afectată.

Atunci când permiţi un astfel de lucru, întreaga ta viaţă devine afectată. Utilizează mai multă energie în scopuri pozitive, atunci ea nu va avea sfârşit.

Trăieşte momentul de faţă în cel mai liber şi frumos mod posibil, nu te gândi la ziua de mâine şi la lucrurile negative pe care vei fi nevoită să le înfrunţi. Pentru că mâine vei repeta această procedură relaxantă.

Poate viaţa ta nu e o sărbătoare continuă, dar asta e ok. A cui viaţă este perfectă? Cineva are bani, dar nu are sănătate, cineva are o carieră de invidiat – însă visează la iubire, cineva are şi bani şi sănătate, dar nu-şi are familia alături. TU AI GRIJĂ DE TINE!