Doar pentru că cineva nu te iubește așa cum vrei tu, nu înseamnă că nu te iubește cu toată ființa sa.

Mulți se plâng că nu sunt iubiți și că se simt singuri. Multe relații se destramă, din motiv că unul din parteneri nu s-a simțit iubit. Și de foarte multe ori se exagerează, se alege greșit. Da, sunt relații în care nu este loc de iubire, fiindcă totul s-a transformat în rutină, unde stau unul lângă altul din pură deprindere. Dar acum mă refer la momentul în care oamenii își construiesc în inconștientul lor o iubire perfectă, pe care o cer de la oameni imperfecți, la fel cum sunt ei.

Dacă dorințele și intențiile tale nu sunt acceptate mereu de omul de alături, asta nu înseamnă că nu te iubește. Omul de lângă tine are tot dreptul să-și spună părerea și să nu fie de acord de tine. La fel poate să-ți refuze o dorință atunci când vrea și el să se relaxeze sau să-și împlinească un moft. Atunci când îți spune că-l obosești cu mesajele, apelurile și controlul excesiv, asta nu este egal cu „nu te mai iubesc”.

Sunt frumoase declarațiile de dragoste și apelurile care țin câte o oră. Dar la un moment dat ajung să te plictisească. Ai senzația că te sufoci, că ți se taie din libertate. Fiecare om are dreptul la timpul lui, când poate să mediteze, fie detașat de orice, să se relaxeze. Iar dacă tu vrei să fii iubit într-un mod egoist, te gândești numai la tine, te crezi cea mai importantă persoană, tratând cu indiferență așteptările celui care îi pasă de tine, atunci nu el este cel care nu te iubește, ci invers. Nu cofunda iubirea cu dominarea și nu-ți transforma mintea sănătoasă în una bolnavă care își crează o mulțime de lucruri care tind spre o perfecțiune irealizabilă.

Doar pentru că cineva nu te iubește așa cum vrei tu, nu înseamnă că nu te iubește cu toată ființa sa.- Gabriel García Márquez