Doar pentru că cineva îți lipsește, nu înseamnă că ai din nou nevoie de el în viața ta. Lipsa e o parte din a merge înainte

Nu alergi după cineva odată ce îi simți lipsa. Nu îți pierzi capul după prima lună de despărțire. Nu devii siguratică și rece, fiindu-ți dor. Omul pe care nu îl ai aproape, dar vrei să fie, nu e neapărat și sufletul tău pereche sau sensul vieții tale. Uneori dorul e doar consecința deprinderii de a fi alături de cineva. Dar dorul ăsta după un timp trece, când îți dai seama că nu ai pierdut nimic, când deja ți-ai învățat lecția de viață și ești gata să urmezi pe alta. Uneori, lipsa cuiva te provoacă să mergi înainte, să-ți continui viața, să iubești din nou. Uneori pierzând, ai ocazia să obții mult mai mult.

Atunci când omul alături de care erai zi de zi nu mai este în viața ta, e normal să-ți fie greu. E normal să vrei să-l întorci. E normal să suferi, să plângi sau să crezi că nimic nu va mai fi ca înainte. Dar asta nu va dura prea mult. Doar cei care iubesc reciproc și cei care sunt predestinați unul altuia vor fi din nou împreună. În restul cazurilor, nu vor rămâne decât amintiri, un trecut și un spațiu gol. Iar spațiul ăsta gol și va fi motiv pentru un nou început. După ceva timp cineva îți va da motive să iubești din nou. Fără să vrei vei compara. Vei înțelege că prezentul e mult mai frumos decât orice alt moment. Și atunci acel spațiu gol se va umple cu ceea ce trăiești alături de omul din prezent. Cu fericirea din brațele lui. Cu siguranța cuvintelor sale. Atunci nu îți va mai fi dor. Atunci vei iubi.

Într-o zi, singurătatea te va face să vezi de lumea ta și de gândurile tale. Iar lipsa cuiva te va motiva să înțelegi cine ești, ce reprezinți și unde ai greșit. Sau dacă ai greșit undeva. Într-o zi, dorul îți va da de ales: să te macini așa o viață sau să găsești un nou sens idealurilor tale. Și crede-mă că sens vei găsi. Pentru că într-o zi îți vei recăpăta libertatea, alături de cineva. Atunci vei fi din nou fericită. Atunci vei iubi.

Doar pentru că cineva îți lipsește, nu înseamnă că ai din nou nevoie de el în viața ta. Lipsa e o parte din a merge înainte. – citat cu autor anonim