Divorțul este un război, iar grija de sine este singura apărare

Ieșirea dintr-o căsnicie în care ești strâns legată de o altă persoană este o adevărată bătălie pe care nu ai mai dus-o până acum. Și aici nu merge vorba despre luptele tipice pentru finanțe sau pentru custodia copiilor, chiar dacă și acestea pot fi foarte dure.

Este vorba despre lupta pe care o vei purta ca să obții înapoi bucăți din tine, de care până acum ai uitat sau nici nu ai știut că există.

Divorțul este un război.

Este o luptă pentru salvarea ta proprie, este sentimentul tău de pace, toate obiectivele și visele tale, speranțele tale pentru viitor, toate rutinele și stilul tău de viață, tradițiile și familia ta.

Banii și custodia reprezintă alt război, alte lupte. Pentru că nu vei putea obține nici bani, nici custodia copiilor dacă nu vei câștiga propriul război de una singură.

În ziua divorțului te vei simți devastată și copleșită. Te vor năvăli zeci de întrebări: ce vei deveni, cum vei merge mai departe, cum va arăta viața ta… Te vei frânge, te vei rupe. Deși demult ai înțeles că acest pas era inevitabil, că era un pas necesar, că nu mai exista altă ieșire, tot te va durea și tot îți va părea ceva neașteptat.

Acest sentiment este înfricoșător, oricât de puternică și pregătită ai fi. Te vei simți iritată nu doar din punct de vedere emoțional, dar cumva toate acestea se vor reflecta și asupra stării tale fizice. Corpul și sufletul te vor durea ori de câte ori va fi posibil.

Tot ce ai construit se va nărui, va fi distrus.

Va trebui să construiești totul de una singură, fără un soț alături. Vei fi pe cont propriu. Chiar și atunci când tu și soțul veți rămâne în relații de amiciție sau veți decide un divorț pe cale amiabilă, oricum divorțul încă va rămâne un război.

Tu vei fi în război. Când încerci să refaci o căsnicie, scoți armura și încerci să te unești cu cel care este soțul tău. Când divorțezi, va trebui să păstrezi această armură și să te păzești cât vei putea.

Posibil că o să plângi. O să plângi mult și o să dormi puțin. Nu vei avea chef să mănânci și toată puterea ta va dispărea undeva… Dar va trebui să fii puternică.

Să continui să-ți dezvolți puterea, fie prin sport, alergare, yoga. Orice. Dacă vei trece printr-un divorț, ai nevoie de putere, dar trebuie să lupți pentru ceva. În primul rând să o faci pentru setea de viață. Să comunici cu corpul tău pentru a reaprinde activitatea fizică.

Cum să găsești o cale de ieșire și de renaștere după un divorț? De fapt, niciodată să nu te aștepți ca soțul tău să devină genul de om pe care ți l-ai dorit. Doar luptă și recuperează bucăți din tine, asta e tot ce ai nevoie.

Nu te mai gândi la el și la toate visele neîmplinite. Dacă vei avea încredere în tine, vei reuși și vei deveni din nou liberă. Principalul lucru este să începi să crezi în tine, să-ți dorești noi schimbări, să lupți pentru a câștiga lupta cu tine însăți, nu cu cineva anume.

Chiar dacă norii sunt prea întunecați și nu mai crezi că poți scăpa, continuă să lupți. Chiar de crezi că ajungi în iad, caută ieșirea de cealaltă parte și continuă să lupți. Principalul lucru este să câștigi și să fii o învingătoare.

Sursa :